Logotips d'organismes oficials

Pena-roja impulse una nova edició dels seus concursos de pintura, relats breus i pintura mural

El 15 de novembre és l'últim dia per a presentar obres als concursos 'Desideri Lombarte' i 'Maties Pallarès'. El certament de pintura mural es tancarà el 3 de desembre

Video Thumbnail
Pena-roja impulsa una nova edició dels seus concursos de pintura, relats breus i pintura mural
El pròxim 15 de novembre finalitze el termini per a presentar obres al concurs de pintura Desideri Lombarte i al concurs de relats breus Maties Pallarès. Dos concursos culturals que impulse l'ajuntament de Pena-roja i que enguany commemoraran 18 anys de vida. L'any 2020, el consistori va recuperar t

El pròxim 15 de novembre finalitze el termini per a presentar obres al concurs de pintura Desideri Lombarte i al concurs de relats breus Maties Pallarès. Dos concursos culturals que impulse l’ajuntament de Pena-roja i que enguany commemoraran 18 anys de vida. L’any 2020, el consistori va recuperar també el concurs de pintura mural Era de l’Habanero, i que tancarà recepció d’obres el pròxim 3 de desembre. Estos tres concursos mantenen la línia dels últims anys, i busquen promocionar i donar l’oportunitat a artistes amateurs i professionals del món de les lletres, la pintura i l’art de carrer. En la categoria de relats, la dotació del concurs és d’un primer premi de 250 euros i un segon premi de 150 euros, així com dos certificats accèssit. En la categoria de pintura hi ha un únic premi, dotat amb 700 euros. El concurs de murals tindrà un únic premi de 300 euros, així com el material necessari per a immortalitzar l’obra guanyadora per les parets del poble.

Rubén Lombarte és el regidor de Cultura de Pena-roja, i va explicar que «enguany hem mantingut l’essència d’estos concursos culturals, que volen donar l’oportunitat a artistes joves o consolidats en el món de la pintura, l’escriptura i l’art urbà». L’ajuntament ha mantingut les bases dels últims anys, i en el concurs de relats ‘Maties Pallarès’ els candidats han de respectar una llargària màxima i mínima del relat, així com incloure una paraula clau que ha d’aparèixer dins el text. Les obres presentades poden ser tant en castellà com en català, i «els relats guanyadors apareixeran en el llibre de festes de Pena-roja del pròxim setembre». Per la seua part, i per a participar en el concurs de pintura ‘Desideri Lombarte’, els interessats hauran de presentar l’obra en versió digital a la direcció que apareix en les bases del concurs. Entre totes les obres presentades, el jurat farà una preselecció de les pintures finalistes, que caldrà presentar en format físic abans del 3 de desembre, prèvia notificació del jurat.

Entre les obres finalistes, que s’exposaran a l’ermita de dalt de la Marededéu de la Font durant les Festes de Nadal, el jurat seleccionarà la millor, la qual formarà part de la pinacoteca de l’ajuntament. Seguint la línia dels últims anys, Lombarte va concretar que «les persones que visiten la mostra podran dir la seua i votar la pintura que més els hi ha agradat. Serà una votació secreta i no vinculant, però que servirà perquè els visitants tinguen una participació activa de l’exposició». Al mateix temps, Rubén Lombarte va recordar que «enguany, que podrem celebrar la Festa de Sants Patrons el 20 de gener, farem entrega dels premis de tots els concursos». De cara als pròxims dies, i segons van avançar des de Cultura de Pena-roja, l’artista guanyador de l’últim concurs de murals ‘Era de l’Habanero’ s’encarregarà de plasmar la seua obra per les parets del poble. L’any passat l’artista guanyador va ser Noé Peiró, des de Gandia, València.

M. JIMÉNEZ
Mitjans