Logotips d'organismes oficials

La Diputació donen assessorament als pobles que volen reformar o crear biblioteca

A la província tenim un total de 45 biblioteques municipals, a les que se sumen 6 sales de lectura i bastants clubs de lectura

La diputada delegada de Biblioteques, Rosario Pascual, al costat de l'alcalde de Santa Eulalia del Campo, Blas Lanzuela, i la bibliotecària, Leonor Dolz. | Foto: NDM

La Diputació Provincial està donant un servei assessor dirigit als municipis que vulguen emprendre reformes o estiguen avaluant les necessitats de les seues biblioteques. Els tècnics del Servei de Biblioteques de la institució provincial s’ofereixen per oferir solucions o donar consells, també visitant els espais a remodelar, reorganitzar o crear des de zero, coneixent els recursos que ja tenen i assenyalant opcions tant de disposició com de planificació, així com de compra atenent el pressupost que tenen.

En este sentit, la diputada delegada de Biblioteques de la Diputació, Rosario Pascual, va acompanyar la tècnica Lourdes Felipe durant una visita a la biblioteca de Santa Eulalia del Campo, on es van reunir amb l’alcalde, Blas Lanzuela, i la bibliotecària, Leonor Dolz, per a conèixer l’estat de la biblioteca municipal. Durant la visita per les instal·lacions, Pascual va felicitar Dolz per la bona gestió de la biblioteca i va destacar que la institució provincial «prestarà el suport necessari per assessorar en l’adaptació de la biblioteca a les necessitats actuals que mereixen els usuaris de la localitat, a un lloc de trobada on tots i totes tenen cabuda».

Per la seua part, la bibliotecària va assenyalar que a la institució provincial supose «un suport tan pròxim per resoldre els problemes del dia a dia». Paral·lelament, Dolz va defensar la importància de «les subvencions de la DPT per a poder comprar llibres, fer activitats d’animació a la lectura o trobades amb autors que ajuden a dinamitzar i mantindre vives les biblioteques que estan al medi rural». Així mateix, l’alcalde Blas Lanzuela va assenyalar que les biblioteques rurals han de convertir-se en «un centre de recursos físics, de xarxa, d’informació, de lleure, que servixque per a contrarestar l’aïllament i l’oblit on, de vegades, es troben els pobles».

La biblioteca de Santa Eulàlia del Camp va ser remodelada el 1999 i es va dotar amb un equipament nou i més funcional que, juntament amb l’actualització del fons bibliogràfic per a adults, xiquets i jóvens, va atreure més usuaris i es va convertir en un referent en l’acció cultural del municipi. Per a evitar que les biblioteques municipals queden obsoletes i desactualitzades, la Diputació, a través del Departament d’Arxius i Biblioteques, enguany ha destinat més de 160.000 euros repartits entre les 45 biblioteques municipals i les 6 sales de lectura de la província, tant per incrementar les seues col·leccions bibliogràfiques com per fomentar les activitats dels clubs de lectura.

REDACCIÓ
Mitjans