Logotips d'organismes oficials

Més de 2.500 estudiants s’han inscrit a una nova edició del concurs AMIC-Ficcions

Entre els participants del certamen tenim 22 estudiants de l'Aragó. Enguany s'haurà de treballar a partir de l'inici de tres novel·les i es podrà participar de forma individual o en grups màxims de tres

Alumnes participants de l'IES Matarranya durant l'entrega de premis online de l'edició del 2020. | Foto: MJG

La 15ena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha arribat als 2.535 participants, procedents de 239 centres educatius, dels quals 1659 alumnes són de Catalunya, 633 són del País Valencià, 218 de les Illes Balears, 22 d’Aragó, 2 d’Andorra i un de la Catalunya del Nord. Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es van activar el passat 3 d’octubre, i continuen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins al dia 31 de gener a través de la pàgina web www.amicficcions.cat. Este concurs ‘AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries‘ està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursen 2n cicle de l’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà. L’objectiu principal d’esta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), busque impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, així com fomentar l’escriptura i la literatura en català.

Prenent cinc inicis de novel·la, com són Nosaltres a la lluna d’Alice Kellen, Ciutats de Fum de Joana Marcús, Jaufré (anònim), El que penso (sobre tot) de Jordi Sierra i Fabra, i Terres mortes de Núria Bendicho Giró, els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant de forma individual com en grup de màxim tres persones. El jurat d’este concurs ‘AMIC-Ficcions’ està integrat per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, i serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i durant el mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

Els premis de l’edició d’enguany seran iPhone, PlayStation, iPad, Smartwatch i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagen presentat al concurs i més relats hagen arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies eixirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà reconegut amb una estada per a dos persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs. En l’última edició van participar-hi més de 4.493 estudiants. AMIC, que és l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, represente a més de 500 publicacions en paper i mitjans digitals del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa de 1,2 milions d’exemplars, mentre que en digital superen els 14 milions d’usuaris únics mensuals.

REDACCIÓ
Mitjans