Logotips d'organismes oficials

Noé Peiró plasme l’última obra guanyadora del concurs de pintura mural de Pena-roja

La iniciativa s'emmarque dins dels diferents concursos culturals que s'impulsen des de l'ajuntament. En uns dies es coneixeran les obres guanyadores dels premis 'Desideri Lombarte', 'Maties Pallarès' i 'Era de l'Habanero'

Video Thumbnail
L'obra finalista del concurs 'Era de l'Habanero' ja s'ha plasmat a les parets de Pena-roja
L'obra guanyadora de l'últim concurs de pintura mural que impulse l'ajuntament de Pena-roja ja està immortalitzada als murs del poble. A primers de desembre, i coincidint amb el Pont de la Puríssima, l'artista de Gandia Noé Peiró va plasmar l'obra guanyadora a les parets de l'Era de l'Habanero, l'en

L’obra guanyadora de l’últim concurs de pintura mural que impulse l’ajuntament de Pena-roja ja està immortalitzada als murs del poble. A primers de desembre, i coincidint amb el Pont de la Puríssima, l’artista de Gandia Noé Peiró va plasmar l’obra guanyadora a les parets de l’Era de l’Habanero, l’entorn d’extramurs del municipi que done accés a les Roques del Masmut. Parlem d’una composició en la que predomine la flora local, i que case amb l’entorn que l’envolte. Precisament, Peiró va apuntar que «quan faig un mural, el que intente plasmar és l’espai que el rodeja», i en el cas de Pena-roja són les plantes i la flora del seu entorn les que el van inspirar. Uns motius florals que se sumen a les propostes de fauna que s’han pintat per les parets del poble en edicions anteriors, i que a poc a poc busquen donar-li vida a este entorn situat fora del casc històric.

Noé Peiró va destacar iniciatives com este concurs de pintura mural, una aposta cada vegada més estesa arreu per ajuntaments i administracions públiques. De fet, i «com m’anava dient un senyor major que passava per aquí mentre jo estava pintant, és millor veure les parets decorades que no amb el gris del formigó». Peiró va concretar que propostes com esta «ajuden a apropar la gent jove al món rural», fent «de Pena-roja un poble ple de color en el que no quede ni un mur en blanc». Format en Belles Arts, i amb un màster d’Educació Secundària, Peiró done classes de pintura, una formació que compagine amb el seu treball en un hotel i projectes artístics de pintura i de pintura mural. En la proposta que va fer per al concurs de Pena-roja, inspirada en la vegetació local, en destaquen les tonalitats blaves sobreposades a un fons de color neutre.

Al mateix temps, i en cosa d’uns dies, es coneixeran les obres guanyadores de l’últim Desideri Lombarte de pintura, el Maties Pallarès de relats breus i l’Era de l’Habanero dedicat a la pintura mural que s’impulsen des de l’ajuntament de Pena-roja. Enguany, el número de participants a totes tres categories ha baixat en relació a edicions anteriors, de manera que en la categoria de pintura s’han presentat un total de 34 obres, les quals han estat exposades durant este mes de desembre a l’ermita de dalt de la Marededéu de la Font. En la categoria de relats breus participen vora de 100 obres escrites. El pròxim 20 de gener, i coincidint amb la Festa de Sants Patrons de Pena-roja, es coneixeran les obres guanyadores i es farà l’entrega dels premis. Des de 2019, i com a conseqüència del Glòria l’any 2020 i de la pandèmia en les dos edicions posteriors, Pena-roja no ha pogut celebrar la seua festa d’hivern.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans