Logotips d'organismes oficials

El còmic manga es fa un lloc en l’agenda nadalenca

Las Antenes informatives de la Comarca del Matarranya preparen diferents activitats per als dies de Nadal.

Video Thumbnail
Els jóvens del Matarranya s'introduïxen en el món del manga
Cada any, per Nadal, les Antenes informatives del Matarranya, els joves d'entre 13 i 18 anys que col·laboren amb els serveis de joventut de la Comarca, organitzen diferents tallers. En esta ocasió han preparat un campionat de guinyot i tallers de joies, dibuix i decoració. El primer d'ells va tenir

Cada any, per Nadal, les Antenes informatives del Matarranya, els joves d’entre 13 i 18 anys que col·laboren amb els serveis de joventut de la Comarca, organitzen diferents tallers. En esta ocasió han preparat un campionat de guinyot i tallers de joies, dibuix i decoració. El primer d’ells va tenir lloc en la seu de la Comarca del Matarranya, la qual es va convertir per una tarda en un taller de dibuix manga. Un grup de 10 jóvens van agafar llapis i paper i es van submergir en el món de l’anime. Gràcies a este taller van passar de ser lectors de manga a iniciar-se en la creació d’estos productes literaris d’origen japonès.

El manga té un estil propi i unes característiques que el diferencien del còmic tradicional. En este taller introductori els van presentar als alumnes els cànons bàsics del manga perquè poguessen fer les seues primeres obres. De la mà del professor del taller, Víctor Solana, van dissenyar el seu propi personatge amb l’ajuda de làmines amb exemples de pentinats, ulls i postures. Segons Solana “l’estil és molt característic, tenen els ulls i el cap grans, estan una mica desproporcionats. I el més cridaner és que es llegixen de dreta a esquerra, a l’inrevés que a occident”. Els més llançats van dibuixar fins i tot una pàgina de còmic amb una o dos vinyetes a manera de presentació del seu personatge.

Amb l’àmplia oferta lúdica que hi ha actualment és difícil fer-se un lloc. El còmic no té un públic de masses, però dins d’este món, entre els joves, el manga és el rei. “El que més es ven és el manga, amb diferència, gràcies a les seues històries, que són molt bones i entretingudes. Els de superherois americans, gràcies a les pel·lícules, també tenen el seu públic”, destaca el professor.

Malgrat ser un taller d’iniciació, a la classe de Vall-de-roures, es va veure molt d’art i unes propostes molt interessants. En general, totes les iniciatives nadalenques comarcals estan tenint molt bon acolliment entre el públic juvenil.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans