Logotips d'organismes oficials

Últims dies per visitar l’exposició ‘A lápiz’ de Javier Marañón

A la mostra, ubicada a l'oficina municipal de turisme de Vall-de-roures, es poden veure retrats de personatges il·lustres ubicats en diferents paisatges

Video Thumbnail
Última setmana per a visitar l'exposició 'A llapis' de Javier Marañón
Luis Buñuel, María Moliner, Santiago Ramón i Cajal o Pilar Lorengar són alguns dels personatges il·lustres que Javier Marañón ha dibuixat 'A llapis' en llocs com Les Roques del Masmut, o al pont de Pedra de Vall-de-roures. Pràcticament totes les seues obres estan realitzades a llapis, encara que en

Luis Buñuel, María Moliner, Santiago Ramón i Cajal o Pilar Lorengar són alguns dels personatges il·lustres que Javier Marañón ha dibuixat ‘A llapis’ en llocs com Les Roques del Masmut, o al pont de Pedra de Vall-de-roures. Pràcticament totes les seues obres estan realitzades a llapis, encara que en algunes utilitza també la tècnica de collages. Una exposició que es pot veure a l’oficina de turisme municipal de Vall-de-roures i que tancarà les portes este pròxim dia 20.

Pintors, músics i cantants són les persones il·lustres escollides per Javier Marañón a les quals ubica a diferents llocs. Des de Grècia o Roma fins a Pena-roja de Tastavins o Vall-de-roures. Este pintor ha realitzat una sinergia entre retrat i paisatge, a la seua exposició. Javier Marañón ens revela que “el quadre que m’ha ocupat els darrers temps és el de pintors, un homenatge a Picasso. Tinc també músics, cantants, escenes del Matarranya… una mica de tot”, comenta Marañón i afegix que “els paisatges els estic introduint ara, mai no ho havia fet, viure aquí sembla que m’ha cridat a ensenyar una mica el que és la comarca”.

De l’arqueologia a la pintura, de Madrid a Lledó. Javier Marañón fa gairebé una dècada que està al Matarranya, comarca que l’ha inspirat per començar a fer paisatges, “el dibuix que he fet sempre ha estat arqueològic, ja que em dedicava a l’arqueologia, però en desvincular-me una mica d’este món, faig un altre tipus de dibuix, el dibuix que jo vull”, confessa el pintor. Javier ja té posada la mirada en els seus futurs projectes en què pretén retratar tant a llegendes del motociclisme com a dones pintores, “en la colla dels pintors no hi ha cap dona, estic investigant per fer un quadre de dones pintores, gent que ha passat desapercebuda i que no coneixem”.

ISABEL APARICIO
Mitjans