Logotips d'organismes oficials

Es busquen jóvens amb talent al Matarranya

El departament de joventut de la Comarca del Matarranya obri un banc d'artistes

Comarca vol comptar amb gent del territori per a propostes que organitza, com per exemple el Primaverarte. | Fpoto: NDM

El Departament de Joventut de la Comarca del Matarranya està buscant a joves artistes que resideixin al territori, per a comptar amb ells de cara a la realització d’esdeveniments i projectes, així com per a generar un banc de recursos.

De cara a este any, des de l’ens comarcal, coneixedors del potencial amagat que te la joventut del territori, han volgut treure’l a la llum en diferents activitats que es proposaran per als pròxims 12 mesos. Per això, han penjat un formulari en que els jóvens poden inscriure’s i crear així una borsa d’artistes.

Fa una setmana que van engegar esta campanya per buscar jóvens amb talent a les xarxes socials i la resposta ha estat tot un èxit. Núria Gasulla, la tècnica de joventut comarcal, explicava així la resposta que han tingut, “estan eixit jóvens que no coneixíem o que no sabíem el talent que tenien, i la veritat es que fan coses super xules i tant de bo puguem contar en ells”. Per ara estan recopilant informació i no asseguren que es pugen fer activitats, però en cas que s’organitzaren es prioritzarà comptar amb la gent de la zona i poder-los donar difusió i que la gent conega el que es fa aQIí.

La borsa de jóvens artistes es un projecte dinàmic, quedarà obert en el temps per a poder recórrer a ella per a les propostes que es van organitzant des de Comarca. Tal i com apunta Gasulla l’objectiu és “fer difusió del talent que hi ha al Matarranya, que la gent els conega i també que es coneguen entre ells i pugen fer coses conjuntes i traguen idees noves”. El departament de joventut treballa en xarxa amb altres comarques i amb este projecte de banc d’artistes es poden obrir oportunitats per als jóvens en d’altres territoris pròxims o que gent d’altres comarques vinguen aquí.

Els requisits per a formar part d’este banc de recursos per al Departament de Joventut, amb la possibilitat de col·laborar en esdeveniments que realitzi este departament, és tenir entre 14 i 35 anys, viure a la comarca del Matarranya i realitzar qualsevol disciplina artística/cultural: arts plàstiques, musicals, escèniques, de la imatge… Per a inscriure’s es pot fer a través de dos vies, emplenant el formulari que es pot torbar al perfil d’instagram del departament de joventut de Comarca o al seu web o contactant al correu juventud@matarranya.org.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans