Logotips d'organismes oficials

Pena-roja i Vall-de-roures seran seu oficial de les Trobades Provincials de Bandes

La Comarcal San Antón serà banda amfitriona a la capital del Matarranya el 22 de juliol, on actuarà també la Francisco Turull de Queretes. La Banda Peñarbés serà agrupació amfitriona a la trobada del 2 de setembre

La Banda Peñarbés, que l'any passat va viatjar a Linares de Mora, enguany actuarà a casa. | Foto: M. Jiménez

Les poblacions de Pena-roja de Tastavins i de Vall-de-roures, a la vora de Cella, Burbáguena, Villarquemado, Calanda i Alcorisa, acolliran enguany les Trobades de Bandes que cada estiu impulse la Diputació Provincial, i que aplegue les 22 agrupacions de Terol. Els concerts començaran el 15 de juliol a Calanda i a Burbáguena i s’acabaran el 28 d’octubre a Alcorisa. Així es va acordar en una reunió que va presidir el diputat delegat de l’Àrea de Cultura, Diego Piñeiro, amb els directors i els responsables de les bandes de la província. En este sentit, Piñeiro va entendre que «treballem amb totes les bandes de música perquè continuen tenint una activitat plena i duradora a la província, ja que són un gran factor de desenvolupament cultural als nostres municipis».

A la trobada inaugural de Calanda participaran les bandes d’Andorra i de Mosquerola, mentre que a la de Burbáguena, on la banda San Roque – Calamocha serà amfitriona, també actuaran La Mata dels Olmos i Utrillas. El calendari es trasllade el 22 de juliol fins al Matarranya, on Vall-de-roures, amb la Banda Comarcal San Antón com a amfitriona, rebrà les bandes de Montalbán i la Francisco Turull de Queretes. La següent cita serà el 2 de setembre a Pena-roja, on la Banda Peñarbés és amfitriona i actuaran també les bandes de Rubielos de Mora i Albarracín. El 23 de setembre Cella acollirà les bandes de Mora de Rubielos i de Terol. I una setmana més tard, el 30 de setembre, la cita serà a Villarquemado, amb la Lira Alcañizana d’Alcanyís i la banda de Monreal. El calendari conclou el 28 d’octubre a Alcorisa amb la visita a les bandes Virgen de los Pueyos d’Alcanyís, Linares de Mora i Sarrión.

Paral·lelament, la Diputació Provincial obrirà esta setmana, després de la seua publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOPTE), el termini de convocatòria de subvencions per a cursos de formació de bandes de música de la província durant el període comprès entre l’1 de setembre del 2022 i el 31 d’agost del 2023. La convocatòria, que compte amb una dotació econòmica de 75.000 euros, està dirigida a les bandes de música que han participat en les trobades provincials organitzades per la Diputació de Terol en anys anteriors. Les bandes tindran 20 dies hàbils a partir de la publicació al BOPTE per a sol·licitar les ajudes en què han de detallar les activitats a fer, atenent els objectius i la finalitat de la convocatòria. Les subvencions concedides són compatibles amb l’obtenció d’altres ajudes per a la mateixa finalitat, sempre que no se subvencione el 100 per cent del gasto.

REDACCIÓ
Mitjans