Logotips d'organismes oficials

La casa de la cultura de Vall-de-roures s’ompli amb Viki Lafuente i el seu concert Wild Women

Durant l'espectacle es van poder escoltar versions de Tina Turner, Aretha Franklin, Luz Casal o Ida Cox

Video Thumbnail
Viki Lafuente omple la casa de la cultura de Vall-de-roures amb el seu concert Wild Women
Dissabte passat es va donar per clausurat el mes de la dona organitzat des de l'ajuntament de la capital de la comarca del Matarranya. Vall-de-roures, dando luz por la igualdad, ha estat una campanya amb la qual s'ha volgut retre homenatge a dones de la història. El concert Wild Women (dona salvatge

Dissabte passat es va donar per clausurat el mes de la dona organitzat des de l’ajuntament de la capital de la comarca del Matarranya. Vall-de-roures, dando luz por la igualdad, ha estat una campanya amb la qual s’ha volgut retre homenatge a dones de la història. El concert Wild Women (dona salvatge) ha estat l’actuació encarregada de tancar este mes de la dona. Cançons de Tina Turner, Aretha Franklin, Luz Casal o Ida Cox, entre moltes altres grans veus, ha estat el repertori triat per la cantant Viki Lafuente per a la seua actuació. “La intenció de dones salvatges és fer un homenatge a totes aquelles dones que al llarg de tota la història han estat presents i es van plantar davant el micròfon per a dir les coses clares i van obrir el camí per a totes les que veníem darrere”, confessa Viki. Esta dona salvatge, com ella es definix, posa veu als silenciats, i és que, tal com ens explica la cantant, “tinc tendència, no ho puc evitar, a posar veu als que no en tenen i tinc diversos repertoris. Anteriorment a este hi ha un predecessor, que parla de la música negra, dels drets humans i el racisme a Amèrica i de tota esta cançó protesta i revolucionària” i afegix que “ara he muntat este repertori enfocat a la lluita de la dona, per a donar-nos veu i per a posar sobre la taula la injustícia social que ha ocorregut al llarg de la història i que continua passant”.

Wild Women són interpretacions dels grans èxits, que Lafuente s’ha fet seus, i és que segons la cantant “són versions molt portades al meu terreny, perquè sempre cal donar-los alguna cosa de la teua essència perquè siguen una miqueta diferents”. A més, d’estos repertoris de protestes socials, la cantant té una banda de música anomenada Viki and the Wild, amb la qual representa temes propis amb un estil de rock alternatiu i soul. Una banda que porta ella de manera íntegra i a la qual està molt agraïda, “en el moment en el que estic i el personatge que sóc i movent-ho jo sola, sense agència externa, sense mànager, sense excessius contactes, estic molt contenta com va” i afegix que “agraïsc a les institucions, ajuntaments, etc., que em presten una miqueta d’atenció i que tinguen un moment per a escoltar el que haig de dir i que em programen. I aquí seguirem, passet a passet, obrint-nos camí, a poc a poc, que després això és el que sembra precedent i el que fa mantenir-te en el temps”.

Tot un èxit de participació, el concert de Viki, en el qual no va quedar ni una cadira per ocupar i és que la seua veu, igual que el seu missatge, valien la pena ser escoltats.

ISABEL APARICIO
Mitjans