Logotips d'organismes oficials

Tambors, Cornetes i Bombos ressonen ben fort amb la tradicional exaltació de Vall-de-roures

Uns 150 músics de totes les edats han participat en l'exaltació local de Setmana Santa

Video Thumbnail
Tambors, Cornetes i Bombos ressonen ben fort amb la tradicional exaltació de Vall-de-roures
I este Diumenge de Rams a Vall-de-roures, a la capital del Matarranya, uns 150 músics de totes les edats han participat en l'exaltació local de Tambors, Cornetes i Bombos. Una tamborrada que va omplir de gent la Plaça del Pipin's i de molt soroll. I és que esta exhibició és una cita molt especial pe

I este Diumenge de Rams a Vall-de-roures, a la capital del Matarranya, uns 150 músics de totes les edats han participat en l’exaltació local de Tambors, Cornetes i Bombos. Una tamborrada que va omplir de gent la Plaça del Pipin’s i de molt soroll. I és que esta exhibició és una cita molt especial per als veïns del poble, i que servix perquè els grups locals mostren els tocs que han après durant estos mesos d’incessant treball.

La tamborrada de Vall-de-roures ha reunit músics de les diferents agrupacions, que van pujar a l’escenari per a una exhibició dels ritmes i els tocs típics de Setmana Santa i que al llarg dels pròxims dies ompliran els carrers i els racons de la capital matarranyenca. “No són tots els confrares que hi ha, perquè molta gent no toquen en l’exhibició, però sí que ixen el Divendres Sant”, comenta Mario Ortiz, el president del Santo Entierro de Vall-de-roures.

La confraria del Santo Entierro és l’encarregada d’esta tradicional exaltació, que dividix les formacions per grups d’edat, tal com explica Ortiz “depèn de si són més petits o més grans fan ritmes i tocs més complicats. El grup del Santo Entierro també hi toquen les cornetes en un grup amb timbalers, que també fan els ritmes i els tocs de la Setmana Santa”. Una música i uns tocs que porten assajant des del mes de gener perquè tot sone a la perfecció. I és que “assagen cada setmana una vegada o dos i estes últimes setmanes ja assagen cada dia perquè tots els grups surten bé”, confessa Ortiz.

La confraria del Santo Entierro ja ho té tot preparat per a la Setmana Santa, on s’espere molta gent al carrer. Divendres Sant, amb la Rompida de la Hora a migdia i la processó de la nit, és un dels moments més importants de la Setmana Santa a Vall-de-roures.

 

Text: I. APARICIO
Imatges: M. JIMÉNEZ

 

Mitjans