Logotips d'organismes oficials

‘Arte Joven’ porta a Valljunquera fins a 15 propostes culturals

El que va ser el PrimaVerArte evoluciona i s'expandix per quatre comarques aragoneses.

Durant el cap de setmana s'impartiran tallers i hi haurà espectacles i exposicions. | Foto: NDM

Els dies 12 i 13 de maig se celebrarà a ValljunqueraArte Joven‘. Parlem de l’evolució del ja conegut PrimaVerArte que, després de dos edicions i una bona acollida, este certamen juvenil ha canviat de nom, de format i de logotip. Projecte al qual s’han apuntat dos comarques més, sent quatre les que participen en esta edició de ‘Arte Joven‘. Núria Gasulla és tècnica de cultura de Comarca del Matarranya i afirma que “fins ara ho fèiem amb Baix Aragó-Casp i ara s’han sumat Rivera Alta del Ebre i Camp de Borja, amb qui treballem amb els JDR (Jóvens dinamitzadors rurals)”. Estes jornades pretenen visibilitzar i donar a conèixer a jóvens artistes de diferents disciplines. “Després de viure dos edicions del PrimaVerArte i fer balanç de com va anat tot, vam veure que el resultat era molt interessant i que cada vegada s’impliquen més. Vam fer un sondeig de gent jove que fa coses en el Matarranya i a les comarques participants i van sortir una sèrie de propostes molt interessants”, comenta Gasulla.

Durant estos dos dies Valljunquera s’omplirà de tallers, exposicions, concerts i, fins i tot, un vermut literari. L’essència del PrimaVerArte continua viva. I és que l’alta participació per part de la joventut en estes jornades, demostra, que, tal com reconeix la tècnica “els joves tenen moltes ganes, el problema, és quan estudien estan fora i no els tenim aquí. Venen només en caps de setmana, estiu o Setmana Santa”, i afegix que “no tenen molt de temps perquè participen en moltes coses i està molt bé. A l’hora de preparar este projecte hem descobert persones fan coses que desconeixíem”. Per a enguany, s’ha comptat amb artistes de les comarques del Matarranya, Baix Aragó-Casp, Rivera Alta de l’Ebre i Camp de Borja i és que gràcies a projectes com este, “fem més contactes i fem xarxa. Però la qüestió és tindre contacte amb jóvens, donar espais de visibilitat i explicar-los que poden comptar amb nosaltres quan volen vulguen fer alguna cosa en l’àmbit artístic”, confessa Gasulla.

Arte joven‘ porta una agenda repleta de coses, però amb un programa pensat perquè qui vulga anar a tot, puga fer-ho. Un espai, plantejat per a joves però obert a públic de totes les edats. I és que els dies 12 i 13 de maig a Valljunquera es podrà gaudir de coses com el vermut literari amb música en directe i poesia amb micro obert o tallers gratuïts, en els quals es podran aprendre diferents expressions artístiques. També es podrà assistir a exposicions de diverses disciplines, com per exemple moda, fotografia o pintura. A més, es comptarà amb una instal·lació interactiva i una obra de teatre. Tot això, intercalat amb molta música en directe. Per a l”Arte Joven que se celebrarà a Valljunquera s’han programat fins a 15 activitats en tan sols dia i mig.

ISABEL APARICIO
Mitjans