Logotips d'organismes oficials

L’AMPA de Valljunquera impulse un vermut literari que farà créixer la biblioteca escolar

La proposta es va viure el 30 d'abril, i per la plaça de l'església van passar molts veïns del poble. Va haver-hi vermut, venda de llibres i escenari per a recitar poemes o llegir fragments de novel·les

La plaça de l'església es va omplir de gent en una iniciativa impulsada des de l'AMPA del cole. | Foto: NDM

L’associació de Mares i Pares de Valljunquera s’ha embarcat en el món del llibre. El passat 30 d’abril, la plaça de l’església va celebrar vermut literari, una iniciativa cultural i lúdica que va ser un gran èxit de participació, reunint molts veïns de la població i segons residents. A la plaça es va habilitar un punt de venda directa, tant de les últimes novetats literàries com de llibres de segona mà, així com un espai vintage amb taules i cadires per a participar del vermut i un tros d’escenari obert a tot aquell que volia recitar alguna poesia, llegir un fragment de novel·la o interpretar alguna cançó popular. La iniciativa, que s’ha creat a proposta dels xiquets de l’escola, va tindre també una funció recaptatòria. I els que els beneficis que es traguen d’este vermut literari aniran a parar a la biblioteca escolar.

Des de la mateixa AMPA, Esperanza Miravete va afegir que «el projecte ha tingut una finalitat didàctica». De fet, «este vermut literari s’ha impulsat a través d’un procés participatiu protagonitzat pels xiquets de Valljunquera». I és que «al CRA Alifara tenim una hora a la setmana els dilluns a la tarde, que és l’hora de les famílies, des d’on va eixir la idea». D’esta manera, els xiquets de l’escola s’han encarregat de definir el projecte, madurar-lo i decidir on destinar els diners recaptats, que serviran per a comprar nous llibres per a la biblioteca escolar. En este sentit, Miravete va concretar que «ha segut una experiència molt xula, perquè els xiquets han participat en tot el procés. Inclús s’han encarregat d’elaborar cartes a empreses locals i el territori per a col·laborar en la iniciativa».

Donat l’èxit de la iniciativa i la gran resposta per part dels veïns i segons residents a Valljunquera, des de l’AMPA no descarten repetir l’experiència la pròxima primavera.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans