Logotips d'organismes oficials

Diputació trau el pla de subvencions ‘Leyendo con…’ per a clubs de lectura de la província

Les biblioteques municipals que tenen club de lectura es poden acollir a esta línia d'ajudes, dotada amb 10.500 euros en total

La diputada Rosario Pascual, a la vora de Rosario Valenzuela, que es la tècnic de serveis de Biblioteques. Foto: NDM

La Diputació Provincial ha convocat el pla de subvencions ‘Leyendo con…’ dirigit a biblioteques municipals de la província que tinguen clubs de lectura de cara a crear trobades amb escriptors i persones de rellevància en l’àmbit cultural. El temps de sol·licitud va començar el 17 de maig i s’acabarà en un període de 20 dies hàbils. La diputada de Benestar Social, Rosario Pascual, va destacar la importància d’esta convocatòria, dotada amb 10.500 euros, de la qual es van beneficiar 31 poblacions l’any passat. “Amb estes activitats es contribueix a fomentar l’hàbit de la lectura als nostres pobles. Hem de seguir cuidant i mimant la nostra cultura”, va apuntar Rosario Pascual.

En este sentit, la diputada va felicitar els clubs de lectura pel paper que exerceixen i va recalcar la col·laboració de la Diputació, que continue “amb el seu compromís a través d’este programa d’ajudes i altres convocatòries que anirem presentant. Des de la institució provincial animem els municipis a presentar les seues sol·licituds” perquè es puguen beneficiar d’esta iniciativa que, a la vegada, facilite una aproximació més enriquidora a la interpretació de les obres literàries. La convocatòria va dirigida als ajuntaments de la província amb una biblioteca pública municipal que, fins que es va aprovar la Llei 23/2001, de 26 de desembre, de Mesures de Comarcalització, estaven dins de la xarxa de tutela provincial o autonòmica.

El pressupost es distribuirà de forma equitativa entre tots els beneficiaris i se n’assignarà una partida mínima de 250 euros per consistori. Si quede un import sobrant, este es podrà distribuir entre les localitats que hagen impulsat més de 3 sessions el 2022. Estes ajudes estaran destinats exclusivament al pagament dels honoraris dels escriptors i altres professionals que participen a les trobades. Les biblioteques hauran de complir amb una sèrie de requisits, entre elles tindre un horari mínim d’obertura al públic (6 hores setmanals, en horari de tarde, a partir de les 16 hores), haver prestat servei durant tot l’any 2022 i comptar amb instal·lacions independents per prestar el servei. A més, hauran de tindre un club de lectura que ha impulsat l’any 2022 un mínim de tres sessions amb tres llibres diferents.

Poden incloure’s en este pla d’ajudes les activitats que se celebren entre el primer de gener del 2023 i el 31 d’octubre del 2023. La subvenció podrà arribar al 100% del pressupost justificat pels ajuntaments i és compatible amb altres subvencions o ajudes convocades per a fins similars per qualsevol administració o entitat, tant pública com privada. En cap cas, la suma de totes les ajudes no haurà de superar l’import subvencionable.

REDACCIÓ
Mitjans