Logotips d'organismes oficials

Concert i berenar per celebrar el final de curs de l’escola de música de Calaceit

La plaça de la localitat s'ha omplert d'un gran ambient festiu i de molta música amb un concert protagonitzat pels alumnes

Video Thumbnail
Concert i berenar per a celebrar el final de curs de l'escola de música de Calaceit
L'Escola de música de Calaceit va celebrar el final de curs el passat dissabte 17 de juny. Com ja és tradició, van oferir un concert amb part de l'alumnat per a pares, mares i veïns de la localitat. A més, van preparar un berenar per a tothom que va voler disfrutar de l'esdeveniment. Ana Garza, port

L’Escola de música de Calaceit va celebrar el final de curs el passat dissabte 17 de juny. Com ja és tradició, van oferir un concert amb part de l’alumnat per a pares, mares i veïns de la localitat. A més, van preparar un berenar per a tothom que va voler disfrutar de l’esdeveniment. Ana Garza, portaveu de la junta de l’escola de música, comenta que és la fórmula perquè “els alumnes exposen el que han après durant el curs. A més, tots junts organitzem un berenar, on ens ajuntem totes les famílies i alumnes, tant xiquets com grans, i estem una estona junts”.

Tot i que el curs s’acaba, des d’esta escola no deixen de treballar, i ja estan pensant en activitats noves per al curs que ve. “El curs, la veritat, ha anat força bé. Som una escola molt oberta, que tenim un gran nombre d’alumnes, des de bebés fins a adults. Esperem que este any tinguem la mateixa quantitat d’alumnes”, confessa Garza, “intentarem renovar una mica el tema d’activitats, per innovar i canviar, perquè a la gent també li agrada practicar coses noves, però continuarem amb la mateixa dinàmica”, així doncs, no canviaran la seua metodologia d’ensenyament, la qual, des de l’organització afirmen que funciona molt bé. “Els xiquets treballen amb el mètode ‘música educa’, que és un mètode basat en les experiències dels alumnes, en el moviment i en l’acció i, a través, d’això aprenen. És una passada”. Els alumnes de cinc anys “ja saben perfectament totes les notes musicals i llegir un pentagrama”, explica Ana Garza.

L’Escola de música de Calaceit compta amb una àmplia oferta musical. Als 12 anys, els xiquets i xiquetes poden escollir instruments com ara la bateria, piano, violí o saxofon. A més, hi ha també el grup de combo, una mena de petita orquestra en què els alumnes, que ja tenen una mica d’experiència musical, s’ajunten amb diferents instruments i els dirigix un professor de l’escola de música. A més, també oferixen classes de batucada.

Una altra de les activitats que ha preparat esta escola de música és la setmana solidària, que es va celebrar just abans al festival de final de curs. Cada any col·laboren amb una associació diferent, en esta ocasió va ser amb ‘Trencaclosques: petits passos per l’autisme‘. Durant tres tardes els alumnes del centre es van bolcar en fer diferents audicions per aconseguir recaptar el màxim de fons per a esta associació que ajuda i dona recursos per als diagnòstics de l’espectre autista.

Des de la junta recorden que els terminis d’inscripció estan oberts fins al dia 23 de juny, encara que afirmen estar sempre oberts a rebre noves inscripcions.

I.A./M.J.
Mitjans