Logotips d'organismes oficials

Massalió es convertirà en un gran escenari amb l’arribada de la VIII edició de ‘La Nit en Blanc’

Enguany la música guanye protagonisme amb les actuacions de Ginestà i Pepón Selektah. La cita es complementarà amb circ, teatre, foc i el sopar popular

El pròxim dissabte 15 de juliol, els carrers i les places de Massalió es tornaran a omplir d’arts escèniques amb la celebració de la VIII edició del Festival ‘La Nit en Blanc’ que impulse l’associació ‘La Nit en Blanc de Massalió’. En esta edició, els assistents podran xalar de l’espectacle de circ familiar ‘Ni cap ni peus’ de Circ Vermut, de l’obra de teatre de carrer ‘Mecha Show You’ de Jimena Cavalletti, del concert del grup barceloní Ginestà, que presentarà en directe el seu últim single ‘De tot el món’, acompanyat de temes de tota la seua discografia, del teatre-clown de la Cia Anna Confetti, que segur que farà riure al públic amb la seua obra ‘A la fresca’, de les espurnes, la calor i el foc que portaran los correfocs Foc y Flama de La Codonyera, i de la barreja de ritmes ballables, drum’n’bass, ragga i jungle que oferirà Dj Pepón Selektah.

Des de l’organització del festival van destacar que «hem aconseguit tindre un cartell molt atractiu i esperem que tot el món l’aprofite. Sempre ho diem: intentem que siga un festival per a tots els públics al qual cada assistent trobo al menys una proposta que li agrade». A la vegada, i des de l’organització, van entendre que «enguany, a causa de la pujada dels preus de les companyies, hem hagut de treballar molt per a poder aconseguir una programació tan variada i de tanta qualitat com la que al final tenim condensada al cartell». Com a principal novetat, en esta edició la música ha pres un protagonisme més gran que en ocasions anteriors. «A cada edició, el pes el concentre una disciplina artística, i en esta ocasió ha sigut la música», van entendre des de l’organització, afegint que «estem molt contents de tindre al nostre poble un grup com Ginestà, que té més de 90.000 oients mensuals a Spotify i cançons que han sigut reproduïdes més de 5 milions de voltes. És la primera volta que toquen per la zona i pensem que pot ser molt atractiu per a la gent més jove».

Al mateix temps, i per primera vegada a La Nit en Blanc, la nit s’acabarà amb l’actuació d’un dj. «Hem vist a Pepón en altres ocasions i és tot un espectacle. És a dir, els seus directes no són posar una cançó darrere de l’altra, sinó que va molt més enllà», van destacar des de l’associació. Una de les grans novetats de la cita és la reestructuració dels horaris. El festival començarà a les 8 de la tarde, avance una mica el sopar de tapeo que serà cap a les 9, i acabarà sobre les 5 de la matinada, sensiblement més tard que en altres edicions. «A causa de la calor, que ha fet en les últimes edicions i que ha suposat que molta gent no anés a la primera actuació, vam decidir suprimir un dels espectacles i començar un poc més tard per a evitar les altes temperatures»

En l’àmbit gastronòmic, aquells que compren la polsera del festival (que es podrà fer físicament a la Papereria de Massalió, a la seu de la Comarca del Matarranya i a la barra de la Plaça Major el mateix dia del festival, com també comprar-la per Bizum al 667 53 93 50 i recollir-la a la plaça el dia del festival) podran degustar les 5 tapes i 4 vins, que en esta ocasió seran ‘Font calenta Negre’ de la Cooperativa Terra Alta (Caterra) de La Pobla de Massaluca, ‘Raig de Raïm’ del Celler Pinyol de Batea, ‘.42.01’ de la Bodega Mussols de Fórnols i ‘Tierramaestrazgo Garnacha Quercus’ de la Bodega TierraMaestrazgo del Mas de les Mates. Des de l’entitat organitzadora van afirmar que «com és un costum, les tapes tindran com a protagonistes als productes del territori i aniran acompanyades de vins de la zona del Matarranya, el Baix Aragó i la Terra Alta. A més, en esta ocasió tindrem un postre molt típic del nostre poble”.

REDACCIÓ
Mitjans