Logotips d'organismes oficials

El Festival dels Castells tornarà a Vall-de-roures la primera setmana d’agost

A falta de publicar el cartell definitiu, la capital del Matarranya celebrarà propostes les nits del 3, 4, 5 i 6 d'agost

Les propostes de Vall-de-roures, pendents de publicar, se celebran les nits del 3, 4, 5 i 6 d'agost. Foto: NDM

Els Festivals dels Castells inicien la sisena edició amb 11 seus que conformaran el circuit d’este estiu. Durant la celebració del festival, que va començar el passat 1 de juliol i s’allargarà fins al 3 de setembre, es mostraran diferents arts musicals i escèniques als castells de Grisel, Alfajarín, Illueca, Mesones de Isuela, Jarque de Moncayo, Albalate del Arzobispo, Sádaba, Puerta al Mediterráneo (que englobe Rubielos de Mora i Mora de Rubielos), Sant Agustí, Fraga i Vall-de-roures, la seu de la nostra comarca. La música, la dansa, el teatre, l’humor i la lírica inundaran algunes de les fortificacions més destacades de la regió de la mà de més de 45 artistes entre els quals destaquen Antológica Zarzuela, amb Montserrat Martí Caballé, Vanesa García Simón, Beatriz Gimeno i Nacho del Río; els Wax&Boogie, o els músics Joaquín Pardilla Sexteto, Celino Gracia i Ariadna Redondo. A més, es podran viure diferents musicals i representacions teatrals com ‘Peliculeras’ de Factory, o ‘Trash!’, de Yllana, on es mostren les diferents possibilitats del reciclatge a través de la percussió, el moviment i l’humor. Una programació variada i que farà moure a tots els públics.

El festival va començar el passat 1 de juliol al castell del Grisel amb la música d’autor del turolenc Celino Gracia, i va continuar el dia 8 amb la fusió de jazz, bosa-nova, flamenc, música clàssica, blues i més de Cloisterout. Tot i que fins d’aquí a un parell de setmanes no es revelarà la programació completa dels festivals, ja es coneixen les dates per a cadascuna de les fortaleses que acolliran els artistes d’esta edició. En el cas de Vall-de-roures, la programació s’estendrà els dies 3, 4, 5 i 6 d’agost. Des de la direcció del festival van entendre que «el millor de les arts escèniques del panorama territorial i nacional recorreran els castells més emblemàtics de les tres províncies d’Aragó». Durant dos mesos, fortificacions amb història seran testimoni de més de 45 actuacions vinculades a les arts escèniques, amb teatre, música, circ, dansa i molt d’humor. «Tot per a oferir una programació eclèctica que abaste diferents manifestacions artístiques per arribar a diferents públics: turistes, població estable, famílies, gent gran i inclús als més jóvens». I és que l’objectiu és, sobretot, apropar la cultura de primer nivell a l’entorn rural, però també promoure els seus atractius turístics.

REDACCIÓ
Mitjans