Logotips d'organismes oficials

La Fira de Torre del Compte sorprèn el públic amb la tècnica japonesa del Rakú

Amb tallers, parades i mostres es va donar a conèixer l'ampli món del treball de la ceràmica.

Video Thumbnail
La Fira de Torre del Compte sorprèn el públic amb la tècnica japonesa del Rakú
Diferents ceramistes procedents tant de la comarca del Matarranya com de Barcelona van ser l'ànima de la Fira de La Torre del Comte. Amb les seues exhibicions, parades i tallers van omplir la localitat d'art durant tota la jornada de dissabte passat. Tant veïns com visitants es van tacar les mans de

Diferents ceramistes procedents tant de la comarca del Matarranya com de Barcelona van ser l’ànima de la Fira de La Torre del Comte. Amb les seues exhibicions, parades i tallers van omplir la localitat d’art durant tota la jornada de dissabte passat. Tant veïns com visitants es van tacar les mans de fang i van aprendre diferents tècniques al voltant de la ceràmica. Una de les que va cridar més l’atenció va ser el Rakú, una cocció d’origen japonès. Tal com explica Cora Egger, organitzadora de la Fira de la Ceràmica, els participants al taller van poder pintar les seues pròpies peces, les coïen i se les podien emportar a casa”. També n’hi havia un per aprendre a fer anar el torn, un d’estil neolític i un altre, més artístic, de creació de monstres.

L’exposició que es va instal·lar a l’ajuntament tampoc no va deixar indiferent ningú. “Hi ha unes peces de ceràmica molt especials de Marc Vidal, que utilitza una tècnica que es diu Mishima. Treballa amb fangs de diferents colors i fa dibuixos”, explicava Egger.

La fira va servir per a contemplar peces úniques d’autor, comprar i tenir experiències diferents; a més, va ser un espai per visibilitzar un ofici en perill d’extinció. I és que, segons Egger, “és un ofici molt bonic, però si no es cuida, es perdrà”. Curiosament, el Matarranya, una zona relativament petita, compta amb diversos tallers ceramistes. Els quals s’han unit per potenciar la seua feina, i que millor manera que amb una fira. La primera edició va ser un èxit, cosa que els va animar a continuar, i en este segon any, malgrat l’intensa calor, des de l’organització afirmen estar contents pel bon ambient, l’interès que ha despertat i la bona participació.

I. APARICI
Mitjans