Logotips d'organismes oficials

‘La Nit en Blanc’, la nit més fresca i esperada de l’any

Massalió es va superar en l'última edició de la 'Nit en Blanc', per on van passar més de 700 persones. La música de Ginestà, el plat fort d'una edició per a emmarcar

Video Thumbnail
Nit en Blanc - Massalio 2023
L'estiu és època de festivals. I una de les propostes més esperades i concorregudes a casa nostra és la Nit en Blanc. L'edició d'enguany va omplir de gent els carrers i les places de Massalió, i més de 700 persones (si sumem les polseres per assistir als espectacles culturals i els gots que es van v

L’estiu és època de festivals. I una de les propostes més esperades i concorregudes a casa nostra és la Nit en Blanc. L’edició d’enguany va omplir de gent els carrers i les places de Massalió, i més de 700 persones (si sumem les polseres per assistir als espectacles culturals i els gots que es van vendre durant tota la nit) van respondre a la programació d’enguany. L’organització ha consolidat una proposta on el format agrade moltíssim. I és que la ‘Nit en Blanc’ és un menú de degustació cultural on cada espectacle maride perfectament amb el següent. La jornada va començar a les vuit de la tarde amb Circ Vermut. Després del sopar popular a base de tapes i vins de la contornada, la nit més fresca i esperada de l’any a Massalió va seguir amb dos propostes teatres de la mà de Mecha Show i A la Fresca, seguida de l’actuació de Ginestà, l’espectacle pirotècnic de Foc y Flama de La Codonyera, i de la música de vinil i punxada de Pepón Selektah.

«Cansats, però molt contents». Estes són les sensacions de l’organització del festival una vegada s’ha baixat el teló d’enguany. Des de l’associació de la ‘Nit en Blanc’, Yolanda Viver v a destacar que «estem molt contentes de com ha anat esta última edició. Que vingue gent a passar la ‘Nit en Blanc’ a Massalió és d’agrair, tant pel públic nou que debutava enguany, com pel munt de cares conegudes que repeteixen i que ja formen part d’este festival». Però també molt agraïdes «per tota aquella gent que està de voluntaris, que ens ajude a servir, a muntar escenaris, a cuinar les tapes del festival». Viver va definir esta edició de la ‘Nit en Blanc’ «com la més redona» de totes, tant pel que fa a organització com per la resposta de públic. «Vam vendre totes les polseres que vam preparar per a l’ocasió», i a la ‘Nit en Blanc’ també si va afegir molt de públic que va col·laborar d’altres formes. «El poble estava ple, tant de veïns i segons residents, com d’espectadors que venien de bastant lluny», va afegir Viver.

Un dels principals canvis de l’edició d’enguany va ser l’hora d’inici. Enguany el festival va començar a les 8 de la tarde, evitant així les hores de màxima calor. Però des del primer espectacle, que va reunir molt de públic familiar gràcies a la proposta de circ titulada ‘Ni cap ni peus’, l’emoció no va parar. Després del sopar de tapes, piles ben carregades per a seguir la nit amb el teatre de carrer de Jimena Cavalletti i el teatre-clown de la companyia Anna Confetti. Una de les grans sorpreses de la nit va ser la proposta de Ginestà, que fusione la música pop i les tendències experimentals amb algunes reminiscències folk. Yolanda Viver va apuntar que «a l’actuació hi havia bastanta gent jove. I molts d’ells se sabien totes les cançons. Una aposta molt encertada i que va funcionar molt bé». La presència del correfoc tampoc podia faltar. I és que «el foc s’ha convertit en un clàssic de la ‘Nit en Blanc’ de Massalió, i que agrade molt a un perfil del nostre públic».

Des de l’organització van donar les gràcies a tot el públic assistent i als voluntaris del festival, i inclús van avançar que «tenim algunes receptes pensades» per a les tapes d’edicions futures. I és que les ments inquietes no paren mai. Yolanda Viver va apuntar també que «quan vam impulsar la primera edició de la ‘Nit en Blanc’, un dels nostres grans objectius era que Massalió fos un referent cultural. I crec que ho estem aconseguint. El projecte va nàixer en un format molt local, i gràcies al treball de tots i totes crec que s’ha convertit en un festival que traspasse l’àmbit municipal i l’àmbit comarcal». Llarga vida a la nit més intensa i esperada de l’estiu a Massalió.

Text: RUBÉN LOMBARTE – Imatge: M. M. B.
Mitjans