Logotips d'organismes oficials

Pena-roja celebre la Festa del Carmen amb la Plantà del Mallo i l’oferta de productes típics

La festivitat a l'antic barri de la Capella va reunir més de 120 veïns. La missa, l'oferta i la sangria van estar acompanyades enguany de l'actuació dels gaiters de Pena-roja

La Festa de la Capella se celebre al voltant de la Marededéu del Carmen amb sangria i la tradicional oferta de productes. Foto: M. Jiménez

Coincidint amb el dia de la Marededéu del Carmen, els veïns i les veïnes de Pena-roja van celebrar el passat 16 de juliol la Festa de la Capella. Una festivitat que l’any 1995 va recuperar l’associació Cultural Tastavins, la qual té molta devoció, especialment entre els veïns de la part alta del poble. Les activitats al voltant de la festa es van allargar dos dies. Dissabte es va fer la tradicional plega de productes típics per les cases del poble, mentre que diumenge es va celebrar la Plantà del Mallo i un esmorzar popular al mig del carrer, missa en honor a la Marededéu del Carmen, l’actuació dels gaiters de Pena-roja i la tradicional oferta. A continuació, i per a tancar la festa entrada la nit, es va fer un sopar popular al carrer, on van assistir més de 120 persones de totes les edats.

Carlos Vives forme part de la junta de la Cultural Tastavins, i va recordar que «des de l’associació es va decidir recuperar esta festa fa uns anys», la qual se celebre a la part alta del municipi. Una tradició que «impulsem amb els veïns del carrer. És una festa molt bonica en una zona del poble que igual no és tan coneguda», però que està carregada d’història. De fet, la Capella del Carmen descanse sobre l’únic portal de l’antiga muralla medieval de Pena-roja que quede en peu. Les portes de la capella s’han obert estos dies, i el carrer respire un aire especial. Des de Cultural Tastavins, una associació molt dinàmica integrada per uns 170 socis, van concretar que de cara a les pròximes setmanes portaran teatre, de la mà de La Quiquereta, mentre que al setembre celebraran la Festa del Julibeu.

TEXT: RUBÉN LOMBARTE / FOTO: MARTA JIMÉNEZ
Mitjans