Logotips d'organismes oficials

Els Festivals dels Castells presenten la programació de la seva sisena edició al complet

El Festival dels Castells farà parada a la fortalesa de Vall-de-roures del 3 al 6 d'agost amb diferents espectacles de música i teatre

El cartell d'esta edició porta artistes d'alt nivell com Isabel Orgaz, Kiti Manver, Telmo Irureta, Yoly Saa, Pol Jiménez, Yllana o Carmen París. Foto: NDM

Per sisè any consecutiu, Els Festivals dels Castells porten el teatre i la música a 11 de les fortaleses més emblemàtiques d’Aragó. L’organització del festival va presentar ahir la programació completa per als festivals que tindran lloc fins al dia 3 de setembre, a Jarque de Moncayo, Vall-de-roures, Albalate del Arzobispo, Sádaba, Puerta al Mediterráneo (Rubielos de Mora y Mora de Rubielos) y Fraga són les localitats on el circuit pren forma este estiu al costat de les ja presentades i celebrades de Grisel, Alfajarín, Illueca y Mesones de Isuela.

El tret de sortida d’agost es donarà al Castell de Vall-de-roures, on la música i el teatre seran els protagonistes. El dia 3 d’agost es podrà gaudir del concert d’Alex Hyde, l’artista saragossà que torna als escenaris després de cinc anys. El dia 4, es representarà l’obra Praga 1941 de la companyia La Jove i els dies 5 i 6 d’agost, la música posarà banda sonora a la fortalesa de la mà de Carmen París al Piano i Nacho Vilar Produccions amb Els músics de Bremen.

Un any més, els Festivals dels Castells prenen la temporada d’estiu per a acostar l’art i la cultura a les zones rurals d’Aragó amb actuacions per a tota mena de públics. Més de 45 artistes animaran i podran banda sonora a estes 11 fortaleses que conformen el circuit per a l’edició de 2023 del festival. “És un plaer poder comptar de nou un any més amb la participació dels castells en el circuit del festival que ens ajuden a posar en valor la cultura i el patrimoni que tenim a Aragó”, afirmava Toño Montsó, director del projecte. Montsó ha destacat també que l’any passat van passar 33.000 persones pel festival. “Unir cultura i castells és un element extraordinari de promoció cultural per a la nostra província. I des de la Diputació Provincial de Terol donem suport al projecte i els felicitem per la seua trajectòria i paper fonamental de dinamització del territori”, afirmava en la presentació Joaquín Juste, president de la Diputació Provincial de Terol.

Dos mesos entre fortaleses

Des de l’1 de juliol que va començar el festival, fins al 3 de setembre que finalitzarà, més de 45 artistes de diferents camps -música, dansa, teatre, humor, lírica-passaran per les deu fortificacions que formen part de l’esdeveniment. Cal destacar actuacions com a Antológica Zarzuela con Montserrat Martí Caballo, Vanesa García Simón, Beatriz Gimeno y Nacho del Río, los Wax&Boogie, Joaquín Pardilla Isabel Orgaz, Kiti Manver, Telmo Irureta, Yoly Saa, Pol Jiménez, Yllana o Carmen París. En definitiva, una programació variada, eclèctica que abasta diferents manifestacions artístiques per a arribar a diferents públics: turistes, població estable, famílies, majors i, fins i tot, als més joves. I és que l’objectiu és, sobretot, acostar la cultura de primer nivell a l’entorn rural, però també promoure els seus atractius turístics a través d’estos emblemàtics i èpics castells i sumar-nos a la lluita contra la despoblació.

REDACCIÓ
Mitjans