Logotips d'organismes oficials

El Castell de Vall-de-roures, estrena exposició permanent gràcies a la donació de l’artista Ruiz Monserrat

L'artista, amb arrels a la capital del Matarranya, cedix 40 obres a la Fundació Valderrobres Patrimonial. L'acte d'inauguració es va fer el passat dissabte, 29 de juliol.

José Manuel Ruiz Monserrat al costat de les seues obres, en la nova exposició al castell de Vall-de-roures. Foto: Marta Jiménez

El castell de Vall-de-roures, concretament el nou espai situat a les bodegues, ja compta amb una nova exposició. Es tracta de les 40 obres cedides a la Fundació Valderrobres Patrimonial per l’artista José Manuel Ruiz Monserrat. Manolo Siurana, director de la Fundació Valderrobres Patrimonial comenta que “en principi està pensada per ser una exposició permanent“, esta exposició de pintura subrrealista “és un complement més a l’oferta cultural que tenim aquí al castell que, a més del monument, tenim exposicions d’art i diferents ofertes culturals”, afirma Siurana. L’acte d’inauguració va tenir lloc el 29 de juliol passat. En un dia ple d’activitats organitzades per esta Fundació.

L’artista José Manuel Ruiz Monserrat, prové de Saragossa, però amb arrels i vinculació amb les comarques del Matarranya i del Baix Aragó-Casp. “Els meus avantpassats tenen relació amb Vall-de-roures i amb Maella, així que he donat 40 obres al Castell de Vall-de-roures i altres 40 al Castell de Maella”, i afegix que “esta és una part de la meua col·lecció, perquè tinc moltes més obres, però estes he volgut donar-les, pels meus avantpassats”.

Els quadres de Ruiz Monserrat tenen una forta influència surrealista, “Salvador Dalí és el pintor que més m’atreu del surrealisme”, afirma el pintor. A més, per a algunes de les seues obres, també s’ha inspirat en l’estil dels Primitius Flamencs i del Renaixement Italià, amb artistes com Boticelli i de Dirk Bouts i Membling. Una exposició d’una gran varietat i que, a més, es pot apreciar “una tècnica minuciosa i amb força detalls a cada obra”, afirma el pintor.

Una exposició de pintura que serà permanent, i que per a l’artista “és tota una alegria” i “això s’ha pogut fer amb l’ajuda d’Immaculada Casado Munet i la Fundació Valderrobres Patrimonial. I gràcies a això, estic molt content, perquè això ho podran veure milers de persones en els anys vinents”.

Per Siurana, organitzar activitats culturals als llocs d’interès patrimonial és un gran reclam. “Sempre cal intentar obrir els monuments al públic en general i cal oferir activitats alternatives com concerts, exposicions i actuacions de tota mena, perquè la gent veja que també tenen una altra utilitat a part de la patrimonial” i és que, segons apunta el director de la fundació, “cal tenir en compte que la gent del poble ja coneix i ha vist el castell, per això fer estes actuacions puntuals són una invitació perquè vinguen de nou”. Una gran manera de mantenir viu el Patrimoni.

I. APARICIO
Mitjans