Logotips d'organismes oficials

‘Entre Pena-Roja i Matarranya’, la nova exposició de pintures i escultures del jove artista Óscar Blanch

La inauguració tindrà lloc al Santuari de la Mare de Déu de la Font, a Pena-roja, i estarà disponible des del 12 fins al 21 d'agost.

Noves obres basades en els racons i els llocs més bonics, tant de Pena-roja com del Matarranya. Foto: NDM

Este dissabte 12 d’agost, a partir de les set del vespre, s’espera moviment al Santuari de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja, i és que l’artista Óscar Blanch inaugura una nova exposició. Este cop d’aquarel·la i llapis compost. L’artista es va estrenar amb èxit en l’última edició d’Arte Joven‘, un projecte cultural de la Comarca del Matarranya, que va tindre lloc el primer cap de setmana de maig a Valljunquera. Blanch s’ha quedat amb ganes de tornar a mostrar les seues obres, este cop, en solitari. “L’experiència passada va ser molt bonica. A Valljunquera vaig poder exposar tots els quadres, dibuixos i pintures que vaig fer durant tot l’any” i afegix que “aquí a Pena-roja tindré l’oportunitat d’exposar noves obres que estan basades sobretot en els racons i els llocs més bonics, tant de Pena-roja com del Matarranya“.

Recordem que la primera exposició este artista se centrava sobretot en el dibuix de figures humanes. Però per a esta segona exposició Blanch ha decidit fer un canvi i provar coses noves. “Com la zona agrada molt, les pintures dels pobles i raconets bonics, he intentat fer un canvi i emmotllar-me als gustos de la gent d’aquí de la zona”, a més, no és l’únic canvi a què s’ha atrevit l’artista i és que mentre la seua primera exposició es tractava d’obres realitzades amb llapis i carbonet “ara he volgut tastar una mica l’aquarel·la i la majoria de les obres que es presentaran són aquarel·les”. Encara que Blanch afirma que no ha deixat del tot el carbonet i comenta que algunes de les seues obres estan fetes amb este material i “amb algun toc de color, especialment blau, per donar-li més distinció i més marca personal. També n’hi haurà alguns amb pintures pastel i, fins i tot, m’he atrevit a experimentar i hi haurà quadres fets amb flors seques“.

L’artista, amb gairebé 1.000 seguidors a Instagram (@obl.arte), en menys d’un any, no deixa de sorprendre perquè una altra de les sorpreses que té guardada Blanch per a este 12 d’agost són escultures realitzades amb una impressora 3D, “són objectes i coses concretes i específiques que m’agradaria ensenyar”, afirma l’artista, però fins ara no ha volgut revelar gaire més d’estes creacions.

30 quadres i 3 escultures és el que forma esta exposició titulada ‘Entre Pena-Roja i Matarranya’. La segona exposició d’un artista, que fa tot just un any que va decidir canviar de rumb la vida i intentar fer del seu somni, una realitat. “He estudiat molts anys i he estat treballant a nivell científic, i sempre he tingut l’espineta esta, que sempre m’ha agradat molt dibuixar”, al que Blanch afegix que “ara estic intentant aconseguir viure d’això i estic força motivat i il·lusionat amb tot el que estic fent”.

La inauguració d’esta exposició d’art, obres d’aquarel·la i llapis compost, tindrà lloc el dissabte 12 d’agost a les 7 de la tarda al Santuari de la Mare de Déu de la Font. I es podrà visitar fins al dia 21 del mateix mes.

ISABEL APARICIO
Mitjans