Logotips d'organismes oficials

Patrimoni i cultura, fusió al Festival de los Castillos

Vall-de-roures va acollir a Álex Hyde, Carmen París i les obres de Praga 1941 i Els músics de Bremen

Carmen París va tocar al Festival de los Castillos de Vall-de-roures. Foto: NDM

Un any més, el Castell de Vall-de-roures ha format part del Festival de los Castillos. La programació per a esta edició ha inclòs 45 propostes culturals entre onze fortaleses diferents, repartides per tot el territori aragonès. Tomás Monzón, director del festival, va defensar que “es tracta d’una programació molt variada, amb dos localitats, Vall-de-roures i Albalate del Arzobispo, on este any hem programat en paral·lel”.

Vall-de-roures va agafar el protagonisme durant la primera setmana d’agost. El dijous 3 es va gaudir del concert d’Álex Hyde. L’artista saragossà, que va ser a més líder de la banda ‘Mister Hyde’, ha tornat als escenaris amb un nou repertori en solitari. “Ha estat meravellós. El poble és preciós i ha estat un gust tocar amb el castell darrere”. Sobre el festival, l’artista destacava que és un privilegi que m’incloguen dins d’estes programacions. Per mi és un dels festivals més grans d’Aragó”. El concert va tenir lloc a la Plaça del Pipin’s de la localitat, la qual es va omplir de gent.
El dia 4 el festival ja va pujar fins al pati d’armes del castell, on es van fer la resta de propostes del cap de setmana. Aquell mateix dia va tenir lloc l’obra Praga 1941 de la companyia La Joven. Monzón va explicar sobre això que “no es tracta d’una comèdia. Estem molt acostumats a veure molta comèdia a l’estiu, però esta obra és molt més, ja que amaga força discurs”. De fet, el subtítol d’esta obra és ‘jóvenes rubios no paran de gritar frente a mi casa’.

Per dissabte es va canviar de terç i van rebre Carmen París al piano. “El concert és com un deliri de Carmen París, i realment per als que l’hem vist en directe és un concert molt gratificant per a tota classe de públic”. Per acabar la programació del Festival dels Castells a la seu de Vall-de-roures, este any des de l’organització van apostar per la companyia Nacho Vilal Producciones, que va acostar fins al Matarranya l’espectacle musical ‘Els músics de Bremen‘. La història d’un burro, un gos, un gat i un gall que es veuen obligats a fugir de la granja i decidixen anar a Bremen a viure de la música.

ISABEL APARICIO
Mitjans