Logotips d'organismes oficials

Descobreixen la placa ‘Hispania Nostra’ en una jornada plena activitats

Sebastián Moreno Ortiz va rebre el guardonat amb pel premi 'Asunción Tomás Foz', pel seu treball en la recopilació d'indumentària antiga

L'acte principal de la jornada va tindre lloc a les sales nobles del castell. Foto: Marta Jiménez

El passat dissabte 29 de juliol, la Fundació Valderrobres Patrimonial va col·locar la placa del premi ‘Hispania Nostra’. Es tracta d’un reconeixement anual que atorguen l’Associació Hispania Nostra juntament amb la Fundació Banco Santander a les bones pràctiques en la conservació del patrimoni cultural i naturalManolo Siurana, director de Valderrobres Patrimonial, no dissimulava el seu content. “Estem molt satisfets. Per nosaltres és com donar-nos més benzina per continuar treballant”.

L’acte va comptar amb la presència de Manuel Gracia, delegat d’Aragó de l’Associació Hispania Nostra, que assenyalava que “el que s’ha fet a Vall-de-roures és realment espectacular, i la tasca de la Fundació es mereixia un reconeixement tan important com este”. Alhora, va voler destacar que “res no és possible si darrere de les persones que impulsen estos moviments no hi ha també una col·laboració de la ciutadania”, ja que “el patrimoni és de tots i és important”.

Així mateix, la fundació Valderrobres Patrimonial va concedir a Sebastián Moreno Ortiz el guardó ‘Asunción Tomás Foz‘. Sobre este reconeixement, Siurana va dir que és una persona que “sempre ha tingut una gran afició a la recopilació de la indumentària antiga. Va crear una col·lecció immensa i ens la va donar fa ja anys, i una part del museu la tenim dedicada a esta col·lecció”. Per la seua banda, Moreno Ortiz va reconéixer sentir-se “molt feliç per este reconeixement”, ja que esta és una exposició “per a les futures generacions”.  La extensa col·lecció, que data de finals del s. XIX i principis del s. XX, compta amb ventalls d’època, mantons, vestuari tant popular com d’alta gamma, i molts teixits treballats. “Jo ho faig per la història”, confirma el premiat.

ISABEL APARICIO
Mitjans