Logotips d'organismes oficials

La Trobada de Bandes il·lumina amb música una tarda grisa a Pena-roja

Les agrupacions d'Alcanyís, Rubielos de Mora i la Peñarbés van celebrar el concert al pavelló a causa de la pluja

La banda amfitriona, la Peñarbés, va tancar el concert. Foto: M. Jiménez

Este any la Trobada Provincial de Bandes ha tingut dos cites al Matarranya, una primera a Vall-de-roures i l’última a Pena-roja de Tastavins, que va tindre lloc el dissabte 2 de setembre. Va ser un dia passat per aigua, cosa que va obligar a adaptar l’agenda prevista, però sense impedir l’objectiu final de l’esdeveniment, disfrutar entre tots de la música. Així ho explicava la directora de la Banda Peñarbés, Maria Morera. “Hi va haver coses que ens va impedir la pluja, però vam poder compartir allò que havíem preparat amb les altres bandes i la gent del poble”. La cercavila es va cancel·lar i l’actuació es va traslladar de la plaça al pavelló multiusos.

Feia anys que a Pena-roja no se celebrava una trobada d’estes característiques i els músics de la banda amfitriona estaven molt motivats. “Sempre ho vols fer bé, però quan és al teu poble encara més”, apuntava la directora. Els músics d’esta banda no només es van haver de preparar musicalment, sinó que van organitzar tota la logística de la trobada. Els primers a pujar a l’escenari van ser els músics de la Lira Alcañizana que van apostar per un repertori clàssic amb cançons com ‘Cielo Andaluz’, de Pascual Marquina, o ‘Sierra de Luna’. Des de Rubielos de Mora va acudir l’associació ‘Virgen del Carmen’, que va interpretar, entre d’altres, la imponent ‘Roma invicta’, de Raúl Doménech. Per la seua banda, la Peñarbés va tocar diverses bandes sonores de cinema com ara ‘Aladdin’ o ‘La máscara del zorro’. Este variat repertori va agradar al públic, que va omplir l’ampli local.

Amb este concert, que la banda Peñarbés va voler dedicar a José Luis Torné, músic fundador de l’agrupació, donaven per tancada la temporada. Esta agrupació musical ha tingut un estiu “mogut”, segons qualificava Morera. I és que durant les últimes setmanes han actuat a Cuevas de Almudén, La Vall del Tormo i Mont-roig i tenen previst un darrer concert a Tramacastiel. Ara encaren el nou curs amb la il·lusió de les incorporacions recents i l’experiència dels músics veterans.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans