Logotips d'organismes oficials

La Venta D’Aubert acull la 3a edició del Solo Summer Group Show

La galeria madrilenya d'Albarrán Bourdais ha organitzat, en col·laboració amb Solo Houses i La Venta D'Aubert, una exposició per la natura on es poden descobir fins a 16 obres d'art

Video Thumbnail
La Venta d'Aubert acull la tercera edició del 'Solo Summer Group Show'
Una ruta artística enmig de la natura és l'atrevida proposta que ha organitzat la Galeria d'art Albarrán Bourdais en col·laboració amb Solo Houses i La Venta D'Aubert de Queretes. Parlem de Solo Summer Group Show número 3, un passeig circular en què els visitants poden descobrir fins a 16 escultures

Una ruta artística enmig de la natura és l’atrevida proposta que ha organitzat la Galeria d’art Albarrán Bourdais en col·laboració amb Solo Houses i La Venta D’Aubert de Queretes. Parlem de Solo Summer Group Show número 3, un passeig circular en què els visitants poden descobrir fins a 16 escultures i instal·lacions artístiques. Naturalesa i art que s’unixen per enviar un missatge molt important a la població.”Estes escultures són una cridada d’acció, perquè parem atenció al que està passant al planeta, el canvi climàtic, l’augment de les temperatures… A tot el que estem vivint com a éssers humans i no estem fent cas. Amb les escultures es vol tornar a obrir este diàleg”, comenta Julia Cajaraville, guia de l’exposició i directora de Solo Houses al Matarranya.

El recorregut de grans obres d’art disposades a la natura està tenint una gran acollida. Al voltant de 250 persones ja han pogut disfrutar d’este trajecte durant els dos dies en què s’ha fet la inauguració. “Estem supercontents de l’acollida, molt orgullosos. Ha vingut gent de la comarca, de tota Europa i d’altres parts del món per veure, amb els artistes i els representants, en què consistix tot això i, a més, per tastar els vins del celler“, explica la directora.

La visita té un preu de 3 euros per a les persones majors de 12 anys i comença des de La Venda d’Aubert. Es pot fer de forma autoguiada en horari de 10 del matí a 5 de la tarda. “A més, cada dos o tres setmanes, es podrà fer una visita guiada. Les dates d’estes visites guiades es posaran a les xarxes socials i al web del celler”, afirma Cajaraville. Este passeig artístic estarà disponible fins al setembre del 2024. La idea de la Galeria d’Albarrán Bourdais és renovar els artistes i el recorregut cada dos anys, buscant noves localitzacions per a cadascuna de les peces. Segons Cajaraville, “sempre conviden als artistes amb què treballa la galeria i es van buscant nous racons per acostar estes peces d’art a nous espais del Matarranya i de la Terra Alta”.

La proposta artística dura al voltant d’una hora o hora i mitja i permet a l’espectador apropar-se a estes escultures, moltes d’elles de grans dimensions, i, a més, ajuda a obrir antics camins i a mantindre la muntanya neta. Tal com destaca Cajaraville, “tot l’equip està treballant molt intensament i en col·laboració amb els forestals de la zona. Des que això es va començar a organitzar s’han recuperat accessos i bancals i s’està netejant la muntanya amb la idea de poder gaudir-la d’una manera diferent i que les obres dialoguen amb l’espai”.

La directora de Solo Houses al Matarranya descriu l’experiència com “una mena de recerca del tresor“, perquè “part de la màgia d’este recorregut és que moltes d’estes obres estan molt amagades i les has d’anar trobant. La senyalització del camí és molt subtil, són unes estaques de fusta que passen molt desapercebudes i amb el mapa i l’ajuda d’estes estaques podem anar trobant cadascuna d’estes peces i creiem que això afegix i aporta a l’experiència”. Solo Summer és una ruta per la natura, una exposició artística i una mena de recerca del tresor, a més, d’una crida per a la cura del planeta. Una experiència completa i, sens dubte, diferent.

ISABEL APARICIO
Mitjans