Logotips d'organismes oficials

Torredarques i Mont-roig celebren una intensa jornada de germanor amb el tradicional Ball del Poll i els Camins de Germanor

Després de l'excursió, amb sortida des de Mont-roig, es va celebrar un dinar a Torredarques, per viure a continuació la festa tradicional del Ball del Poll

Video Thumbnail
Torredarques i Mont-roig celebren un dia de germanor amb la festa del 'Ball del Poll'
Els veïns de Torredarques i Mont-roig s'han unit per celebrar dos activitats culturals destacades. Des de l'associació cultural Sucarrats van preparar una nova edició dels Camins de Germanor amb destinació Torredarques, fent coincidir la caminada amb la festa tradicional del Ball del Poll. El Ball d

Els veïns de Torredarques i Mont-roig s’han unit per celebrar dos activitats culturals destacades. Des de l’associació cultural Sucarrats van preparar una nova edició dels Camins de Germanor amb destinació Torredarques, fent coincidir la caminada amb la festa tradicional del Ball del Poll. El Ball del Poll és un concurs singular, en què “la gent balla davant un jurat integrat per l’ajuntament. Balla lliurement, al so de les dolçaines, i és una festa molt divertida”, ens explica Luis Lasmarías, que és l’alcalde de Torredarques. Per part seua part, Carlos Marzo, membre de l’associació cultural Sucarrats, destaca que “com més extravagant siga la persona que balla, més coses rares faça i més estranyes, es puntua millor. Se’n valora l’originalitat“. El premi per al vencedor, un gall que s’emporta a casa seua.

Unes 120 persones van participar dissabte 28 d’octubre a la caminada, amb sortida des de Mont-roig i destí Torredarques. Sobre això, Marzo comentava que “ha estat una caminada molt concorreguda. La majoria eren de Torredarques i Mont-roig, però també hi havia gent de fora”. A això afegix que “ens hem coordinat molt bé els dos pobles. Prèviament marquem el camí amb cintes. Nosaltres, de Mont-roig fins al límit municipal, i des d’allà i fins a Torredarques, ho van marcar ells”.

A continuació, un dinar de germanor. “Per dinar hem estat unes 220 persones, que per a un poble com Torredarques, en un cap de setmana normal del mes d’octubre, és una satisfacció molt gran”, va reconèixer Lasmarías. Després del cafè, el Ball del Poll va fer riure i xalar als veïns de les dos localitats, per continuar amb dos concerts i un Dj. El primer anava a càrrec de ‘China Chana‘. “És un grup molt conegut i alguna vegada ja han actuat al poble i a la gent els agrada molt i ja tenen un reconeixement. Muntar una festa així amb grups de renom en un poble petit és una cosa molt satisfactòria”, comentava l’alcalde. A continuació, li tocava el torn a Intrepid Fox, mentre que Dj Herbés es va encarregar d’amenitzar la plaça fins a altes hores de la matinada.

Un dia ple d’activitats que han impulsat l’associació cultural Montnegrell i l’associació cultural Sucarrats, de Torredarques i Mont-roig, respectivament. Un dia de germanor i convivència entre tots dos pobles, i que este any ha encavalcat dos esdeveniments coincidint amb la declaració d’independència de Torredarques respecte als veïns de Mont-roig.

ISABEL APARICIO
Mitjans