Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures, punt de trobada de grans firmes de la literatura nacional

Dotze escriptors han participat a la proposta 'Amigos de la Lectura', que ha aglutinat diferents xarrades i conferències. Entre els autors presents, Victòria Daboise, Coia Valls, Juan Bolea o Javier Alandes

Video Thumbnail
Vall-de-roures, punt de trobada d'escriptors de rellevància nacional
Vall-de-roures va celebrar el passat dissabte 25 de novembre una cimera literària per a emmarcar amb la presència de diferents escriptors de talla nacional. Esta primera trobada de Amigos de la Lectura va comptar amb la presència de destacades plomes, com ara Victoria Daboise, Coia Valls, Miquel Est

Vall-de-roures va celebrar el passat dissabte 25 de novembre una cimera literària per a emmarcar amb la presència de diferents escriptors de talla nacional. Esta primera trobada de Amigos de la Lectura va comptar amb la presència de destacades plomes, com ara Victoria Daboise, Coia Valls, Miquel Esteve o Javier Alandes, els quals, i al llarg de diferents col·loquis, van tractar diferents qüestions vinculades al món de les lletres. Inspiració, documentació, originalitat i inclús literatura de gènere, van ser alguns dels aspectes que van desgranar els dotze autors que han participat en esta primera trobada literària i que alhora van aprofitar l’ocasió per presentar algunes de les seues últimes obres. Durant la jornada, els amants de la literatura de tota la comarca van participar dels diferents debats.

Entre els assistents a la trobada literària vam tindre l’aragonès Juan Bolea, el qual va parlar de la seua primera aventura teatral. De fet, Bolea va recordar que ‘El último amor de Don Juan’ és «una obra de teatre que vaig escriure en clau comèdia. Ja s’ha representat, i es va estrenar fa 15 dies al Teatre del Mercat de Saragossa amb una companyia que jo mateix he aixecat». Una obra que Bolea va recalcar que «és possible que l’estiu que ve la portem a Vall-de-roures». En ella se’ns narre «el retorn de don Juan Tenorio, qui, fart que a Espanya se’l desqualifique com a masclista i com a patriarcalista, des dels inferns li proteste a Llucifer i li demanarà tornar a Espanya, ja que considere que el segueixen necessitant». Una obra que parle sobre la modernitat, la parella i el poder en clau d’humor.

Esta trobada ha estat impulsada per María Dolores Hoyo, i les taules de debat van estar coordinades per la periodista local Annabel Roda i el dinamitzar cultural Octavio Serret.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans