window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

La Banda Peñarbés tanque l’any al ritme del ‘Danubio Azul’ i la ‘Marxa Radetzky’

Aprofitant este Concert de Nadal, l'associació ha reconegut tots els músics que porten 25 anys formant part d'este projecte musical

La Peñarbés va organitzar un espectacle molt nadalenc. Foto: Marta Jiménez

Pena-roja ha tancat l’any 2023 a ritme de música. I és que la Banda Peñarbés ha recuperat estes festes el seu Concert de Nadal. El passat dissabte 30 de desembre l’agrupació musical va programar una actuació que ha servit per a tancar un intens 2023, en el que la Peñarbés ha tocat per diferents racons de la província i també ha fet de formació amfitriona a la Trobada Provincial de Bandes. A un salon cultural que es va omplir, la Banda Peñarbés va oferir un recital dividit en dos parts i integrat per sis cançons. La primera part va estar formada per bandes sonores de diferents pel·lícules, com són ‘Gladiator’, ‘La bella y la bestia’ o ‘Aladdin’, mentre que a la segona part van predominar les cançons pròpies d’estes festes. Primer van interpretar un popurri de peces de Nadal, i a continuació van sonar dos indispensables per a estos dies: el ‘Danubio Azul’ i la ‘Marxa Radetzky’.

María Morera és la directora de la Banda Peñarbés, i va destacar que «va ser una bona manera de tancar l’any. Les últimes setmanes de 2023 van ser molt intenses, carregades d’assajos. Però va valer la pena: el concert va eixir molt bé, estem contents i va ser un concert bonico que la gent del poble va agrair molt». Una tradició, este concert de Nadal, que després de l’etapa covid s’ha decidit recuperar. «Fa uns anys que no celebràvem actuació per a estos dies. La banda s’ha anat refent a poc a poc, i enguany hem pogut fer moltes més coses», inclòs esta actuació de Nadal que feia «especial il·lusió». Al repertori no van faltar dos clàssics dels Strauss pare i fill, com són la Marxa Radetzky que tanque el festival de cap d’any que protagonitze l’Orquestra Filharmònica de Viena o els valsos del Danubio Azul. La Banda Peñarbés tanque un 2023 carregat d’actuacions, «una cosa que motive molt», va dir Morera.

25 anys fent música
Al mateix temps, i aprofitant l’últim concert de l’any, des de la junta de la banda i de l’Escola de Música s’ha volgut reconèixer la labor dels músics més veterans. L’any 2020 s’havien de celebrar els 25 anys de vida de la Banda Peñarbés, però a causa de la pandèmia no es va poder fer res d’especial. Un aniversari que s’ha anat posposant i que ara, en forma de pin de plata, ha recordat d’una manera simbòlica a tots els músics que porten un quart de segle dins del projecte. Un total de vuit músics (sis d’ells van ser músics fundadors) porten 25 anys formant part de la Banda Peñarbés, a qui se’ls va entregar este distintiu en plata. Es tracte de Rogelio Serrat, Cira Bel, Laura Juan, Miguel Sorolla, Alba Parrilla, Jara Parrilla, Paula Pallarés i Coral Parrilla. L’activitat musical de la banda continuarà el pròxim 20 de gener, durant la celebració de les festes de Sants Patrons i Sant Antoni.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans