Logotips d'organismes oficials

La poesia de Josep Miquel Gràcia protagonitze l’últim volum de la col·lecció ‘Lo Trinquet’

El vicedirector del 'Instituto de Estudios Turolenses', Santiago Martínez, presentarà la publicació 'D’arbres i progressies' a La Codonyera

Imatge de Josep Miquel Gràcia i el seu 'Pasqual Andreu lo Florit', llibre que també va publicar a través de 'Lo Trinquet'. Foto: NDM

El llibre ‘D’arbres i progressies‘ de l’economista, poeta i activista cultural Josep Miquel Gràcia serà el vuitè volum de ‘Lo Trinquet’, col·lecció en llengua catalana que publique el Instituto de Estudios Turolenses de la Diputació Provincial, i que està composta per obres de creació literària, novel·la, teatre i poesia d’autors de la província o vinculats a ella. La publicació es presentarà este dijous 28 de març en un acte que es viurà a la seua casa de La Codonyera, a partir de les 6 de la tarde. Santiago Martínez, vicedirector de l’institut, serà l’encarregat de fer una breu introducció a l’acte, que també comptarà amb la presència del director del consell editor de ‘Lo Trinquet’, el lingüista i activista Artur Quintana, i el veí i dinamitzar cultural de la Vall del Tormo, Carles Sancho. A banda de donar a conèixer el nou volum, faran un repàs pels set exemplars anteriors i s’anunciaran nous llançaments.

L’autor, Gràcia Zapater, recitarà una selecció dels vuitanta-vuit poemes que conté ‘D’arbres i progressies’, i a la lírica s’unirà la música amb cançons interpretades pel cantautor de La Codonyera, Tomás Bosque, incloses al llibre- disc dedicat al poeta de Pena-roja, Desideri Lombarte, que veurà la llum este 2024. Per acabar l’acte, s’oferirà als assistents una copa de cava del celler de Fórnols Bayod Borrás. L’acte serà lliure i es podrà entrar fins a completar les cadires. El vicedirector de l’institut, Santiago Martínez, ha volgut destacar “el fet de comptar amb l’assistència del director del consell editor de ‘Lo Trinquet’, Artur Quintana, i del reconegut escriptor Carles Sancho”, fet que afegeix un valor incalculable a esta experiència. “Per tot això, convido tots els amants de la literatura a unir-se a a esta presentació. Serà un acte segurament inoblidable, carregat de significat”.

Sobre l’obra
L’obra poètica de Josep Miguel Gràcia es divideix en dos parts ben diferenciades que, en un primer moment, es volien publicar per separat però es van unir perquè estan escrites ininterrompudament en el temps, una darrere l’altra, i mostren l’evolució que l’autor ha experimentat entre totes dos. Gràcia explique que “és un poemari que he tingut uns 15 anys en un calaix. Després d’haver-ne escrit altres, vaig intentar que fos una mica diferent dels anteriors. En realitat, no és un poemari sinó dos diferenciats. La primera part és un homenatge a la natura, que sempre està una mica present a la meua poesia, i la segona part és més aviat una mica referent a la meua formació econòmica i, per tant, conceptes més econòmics i matemàtics. Vaig veure que tenia tantes diferències com coincidències una part amb l’altra que vaig pensar que era millor publicar-ho junt”, va defensar Gràcia.

Josep Miquel Gràcia (La Codonyera, 1941) ja va publicar a través d’esta col·lecció el seu Pasqual Andreu lo Florit, una obra que verse sobre les peripècies del Floro, bandoler que va tindre molt de pes per les nostres comarques. Un volum sobre el mític bandoler que està escrit en vers.

REDACCIÓ
Mitjans