Logotips d'organismes oficials

El Fondo de Cohesió llance una partida de 500.000 euros per a les associacions culturals

La sol·licitud de convocatòries estarà oberta del 26 de març al 24 d'abril i tindran entrada propostes culturals de l'1 de gener al 20 de juny, així com del 31 d'agost al 7 de novembre

L'associació cultural Tastavins va ser una de les beneficiàries de la línia d'ajudes de l'any passat. A la imatge, actuació d'Albino Tena. Foto: R. Lombarte

El Govern d’Aragó publicarà al BOA la convocatòria d’ajudes per a les activitats de dinamització cultural a zones despoblades d’Aragó de cara al pròxim dilluns 25 de març. Estes ajudes passaran de 300.000 a 500.000 euros, i aniran en càrrec al Fondo de Cohesió Territorial. Així ho va anunciar el vicepresident primer a DGA i conseller de Desenvolupament Territorial, Alejandro Nolasco, en roda de premsa, acompanyat del director general de Despoblació, Juan Manuel Hernández. La quantia de cada subvenció no serà inferior a 2.000 euros ni superarà els 8.000 euros. Es podran presentar sol·licituds del 26 de març al 24 d’abril.

Les activitats s’hauran de fer entre l’1 de gener i el 20 de juny; o entre el 31 d’agost i el 7 de novembre del 2024. Són susceptibles de ser subvencionades la dansa, ballet, òpera, teatre, circ, titelles, guinyols, concerts de música, recitals, cors, cinema, recreacions històriques o visites guiades que expliquen el patrimoni cultural. Podran sol·licitar estes subvencions les associacions i fundacions domiciliades a Aragó o, en el cas que siguen d’àmbit nacional, hauran de tindre una delegació a Aragó legalment constituïda. Les entitats sol·licitants han de tindre, mínim, un any de trajectòria. El procediment de concessió de les subvencions d’esta convocatòria es tramitarà en règim de concurrència competitiva, d’acord amb els principis de publicitat, objectivitat, transparència, igualtat i no discriminació.

Segons va defensar el vicepresident primer del Govern d’Aragó, Alejandro Nolasco, “és una més de les actuacions de lluita contra la despoblació”, i “servirà per beneficiar, d’un costat, les associacions sense ànim de lucre que mantenen viva la cultura als pobles més deprimits demogràficament. A la vegada, i això és essencial, servirà per a facilitar l’accés dels habitants d’estos municipis d’Aragó a serveis i activitats culturals que entenem que són un dret bàsic. Així aconseguim reforçar un sector amb una activitat clarament estacional i, al mateix temps, prestem un servei bàsic al territori i als ciutadans”.

REDACCIÓ
Mitjans