Logotips d'organismes oficials

A l’església de Ràfels s’exposa la maqueta del vaixell el ‘Formidable’

Al març es va acabar la instal·lació del barco i es va fer una presentació per a tot el poble

Video Thumbnail
L'ajuntament de Ràfels presenta la maqueta del vaixell el 'Formidable'
4 metres d'alçada per 3 i mig de llargada, és el que mesura l'obra d'art exposada a l'església de Ràfels. Parlem de la maqueta d'un vaixell francès del s. XVIII, el Formidable. Una feina que compta amb tots els detalls. I que gràcies a la donació de Manuel Sánchez, l'artista, pot ser visitada. Una a

4 metres d’alçada per 3 i mig de llargada, és el que mesura l’obra d’art exposada a l’església de Ràfels. Parlem de la maqueta d’un vaixell francès del s. XVIII, el Formidable. Una feina que compta amb tots els detalls. I que gràcies a la donació de Manuel Sánchez, l’artista, pot ser visitada. Una autèntica peça de museu que, segons comenta José Ramón Arrufat, alcalde de la localitat, “ell tenia la voluntat de donar-ho a l’Ajuntament de Ràfels, i per a nosaltres és un orgull poder tindre una peça de museu d’estes dimensions, característiques i este valor”.

Més de 10.000 hores de feina en els darrers 4 anys, és el que ha costat a Sánchez fer este vaixell. L’artista del Formidable, provinent de Barcelona, ha volgut regalar esta obra a Ràfels com a agraïment a l’afecte rebut per la gent del municipi. L’artista afirma que “és l’últim que he fet i crec que no en faré cap més. Faig els vaixells per divertir-me i gaudeixo molt fent-los”.

El vaixell té unes mesures que són també formidables, “el va començar a construir a casa seua i va arribar un moment en què va haver de tirar un envà perquè cabés”, comenta Arrufat. És per això que ha estat molt difícil tant la seua construcció com la ubicació per a la seua exposició, “el volíem en un lloc on estigués a la disposició de la gent”. Finalment, es va proposar ubicar a l’església de Ràfels, on està exposat dins una vitrina i disposarà de cartells informatius, així com un vídeo sobre el procés de creació realitzat a través de fotografies.

En definitiva, una obra d’art autèntica, d’un valor incalculable i tot un atractiu per al municipi. El Formidable, una gran maqueta, la qual ja es pot gaudir a l’església de Ràfels.

I. APARICIO/M. JIMÉNEZ
Mitjans