Logotips d'organismes oficials

Arenys de Lledó s’ompli de germanor i de música gràcies a la Trobada Comarcal de Bandes

Els músics de la Banda Francisco Turull, la Banda Peñarbés i la Banda Comarcal San Antón van protagonitzar una feta que porte quinze edicions

Quinze anys de germanor i de bona música. La localitat d’Arenys de Lledó ha estat l’escenari triat per a albergar una nova edició de la Trobada Comarcal de Bandes, en la que les tres bandes del Matarranya van oferir un interessant repertori per al públic assistent. A la vegada, i per constatar este agermanament entre agrupacions, els músics de les tres bandes van tancar la trobada interpretant a l’uníson una peça. Es tracte del tradicional pasdoble ‘Sierra de Luna‘, l’obra més coneguda de l’aragonès Francisco de Val, que va llançar a la fama la cantant de cobla Rosita Ferrer. L’alcalde d’Arenys, Xavi Cortés, acompanyat del president de Comarca del Matarranya, Fernando Camps, van ser les persones encarregades de donar la benvinguda al públic, procedent de diferents racons de la geografia comarcal.

La banda Francisco Turull de Queretes va ser l’encarregada d’obrir esta trobada. Sota la batuta de José María Conte Bielsa, l’agrupació va interpretar quatre cançons. Van obrir amb la peça ‘Sway’, de Robert Longfield, i van continuar amb ‘Y volver, volver…’, ‘Nerva’ i ‘Nino Bravo in Concert’. Tot seguit va pujar a l’escenari la Banda Peñarbés, dirigida per María Morera Ballester, i formada per músics de Pena-roja, Mont-roig i Herbers. Van interpretar ‘Tercio de Quites’, de Rafael Talens, per a seguir amb la banda sonora ‘Aladdin’ i ‘Santana a Portrait’. La tercera banda en actuar va ser la Banda Comarcal San Antón, fundada per la Portellada i Vall-de-roures però integrada per músics de molts pobles. La formació, dirigida per José Manuel Roig Sánchez, va interpretar ‘El gato montés’, de Manuel Penella, per continuar amb la banda sonora de ‘Piratas del Caribe’ i una adaptació de la discografia de ‘Mecano’.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans