Logotips d'organismes oficials

El Matarranya celebra el Dia de la rosa i el llibre amb diferents activitats

Premis literaris, presentacions de diferents obres, contacontes i paradetes han omplert el pont de Sant Jordi

Video Thumbnail
El Matarranya celebra el Dia de la rosa i el llibre amb diferents activitats
Molts municipis del Matarranya han volgut celebrar el Dia del Llibre amb diverses propostes culturals. Des de Comarca van impulsar una tarda plena d'activitats, que esta vegada es va realitzar a Valljunquera. La tarda començava amb el públic més infantil amb el lliurament de premis “Qüento va, qüent

Molts municipis del Matarranya han volgut celebrar el Dia del Llibre amb diverses propostes culturals. Des de Comarca van impulsar una tarda plena d’activitats, que esta vegada es va realitzar a Valljunquera. La tarda començava amb el públic més infantil amb el lliurament de premis “Qüento va, qüento vingue”. Ana Casasús, tècnica de Patrimoni de Comarca del Matarranya, afirmava que “esta és la vuitena edició del concurs”, el qual esta dirigit a xiquets i xiquetes d’entre 3r i 6è de primària de les escoles del Matarranya.

Els premiats a la categoria de 3r i 4t d’este concurs ‘Qüento va, qüento vingue’ van ser, en primer lloc, Mario Ferrer Esteve amb ‘La cistella de Nadal’, Javier Blanc Saura amb el conte ‘La llegenda de la punta de la samarreta i en tercer lloc Yago Gil Pallarés amb ‘Una burra puje al campanari’. Mentre que a la categoria de 5è i 6è de primària, els guanyadors han estat María Nar Anglés i ‘El gall kiriko’, en segon lloc Joel Borrás amb el conte ‘Los mossos vells’ i, finalment, Iván Gascón amb ‘El Gat Mascarat ‘. Un cop lliurats estos premis, es va programar una actuació per a tots els públics de l’obra ‘El viatge dels trobadors’ a càrrec de Projecte Caravana.

Un cop acabada esta actuació es va fer el lliurament de premis del certamen de relats curts i poesia ‘El Sarmentero‘. Van ser Juan Ignacio Ferrándiz Avellano i Mario Hinojosa, respectivament, els guanyadors. Per acabar amb una nova edició de ‘Quedaran les paraules’. El llibre escollit per a esta lectura col·lectiva va ser Daniela al natural, de l’escriptora local Sonia Bel.

Així mateix, no va faltar programació en altres municipis del territori. A Arenys, Beseit, Queretes o Lledó hi va haver-hi lectures i activitats, així com les tradicionals parades de roses i llibres. A Calaceit, concretament a ‘De Bat a Bat llibres’, a més de les paradetes per a la venda de llibres, es van organitzar dos contacontes a càrrec d’Olívia Oli i la presentació del llibre ‘Allà d’allà, Alfabet incomplet de la Franja de Ponent ‘, de Quim Gibert. Per la seua banda, Massalió, va realitzar la lectura de poemes ‘L’Encant de l’inframon’ que van completar amb música en directe a càrrec de ‘4BOB_reggae’ així com exposició de relats i dibuixos i venda de roses i llibres. Tot i l’aire i el fred que van marcar este 23 d’abril, Pena-roja no va deixar passar la seua tradicional excursió. Mentre que a Fórnols s’ha programat una bonica proposta per al dijous 25 al voltant de Braulio Foz i Pedro Saputo.

ISABEL APARICIO
Mitjans