Logotips d'organismes oficials

300 músics de tot Espanya es reuneixen a Calaceit per celebrar el 5è aniversari d’Alcabatuk

Durant la trobada de convivència es van fer tallers, exhibicions, concerts i una cercavila

Video Thumbnail
300 músics de tot Espanya es reuneixen a Calaceit per a celebrar el 5è aniversari del grup Alcabatuk
Calaceit es va omplir de música i alegria gràcies a una trobada de batucades. I és que el dissabte 20 d'abril, Alcabatuk va organitzar una gran festa per celebrar el 5è aniversari. Una trobada que va tindre una gran acollida. Ni més ni menys que 300 percussionistes procedents de diferents comunitats

Calaceit es va omplir de música i alegria gràcies a una trobada de batucades. I és que el dissabte 20 d’abril, Alcabatuk va organitzar una gran festa per celebrar el 5è aniversari. Una trobada que va tindre una gran acollida. Ni més ni menys que 300 percussionistes procedents de diferents comunitats autònomes es van reunir per ballar i tocar. Ana Garza, membre d’Alcabatuk, explicava il·lusionada que “això és una cosa increïble”. I és que l’associació pensava que “vindrien batucades del voltant, que són moltes, però hi ha acudit gent de Madrid, Osca, València, Saragossa, Castelló, Tarragona… així que estem encantats perquè l’acollida ha estat impressionant”.

Dins la programació, es van realitzar tallers de dansa, de percussió, exhibicions, concerts i cercavila. De fet, al taller de percussió de la tarda van sonar les 300 persones al mateix ritme “gràcies a Felipe Cisternas, que és l’actual director de la batucada”.

Des de l’associació comentaven que a més de les activitats que ells van programar, “l’ajuntament va preparar concerts i entrepans”, de manera que el consistori va voler aportar el granet de sorra en este aniversari. En definitiva, una jornada de música i convivència plena d’activitats.

Segons esta associació, amb integrants d’Alcanyís, Calaceit, la Freixneda i Valdealgorfa, el grup aporta molt més que música a tots els seus membres. “Ens ha aportat pertànyer a un grup, i com a adults, que podem aprendre encara que siguem grans, i volíem transmetre això a la gent”.

Alcabatuk és una associació que es va consolidant cada cop més i que té grans projectes al cap, entre ells, la possibilitat d’obrir una petita escola de percussió.

ISABEL APARICIO
Mitjans