Logotips d'organismes oficials

Aragón Negro s’Inspira i proposa tres dies de misteri a Vall-de-roures

Dins el programa del festival literari de misteri es va programar un joc de rol, una presentació de llibre i un concert

La seu d'Inspira Street Food va acollir els actes del FAN. NDM

Este cap de setmana el Festival Aragón Negro (FAN) va portar la seua atmosfera de misteri i literatura fins al Matarranya. Concretament, fins a Vall-de-roures, a l’espai d’Inspira Street Food. Les propostes van ser molt variades. Van arrencar dijous amb un original joc de rol en viu, amb la col·laboració del Club de Rol de Vall-de-roures. Els participants es van submergir en una experiència de suspens i misteri amb el joc ‘Alguien debe morir’.

Divendres va tindre lloc l’acte més literari, amb la presentació de la novel·la d’Úrsula Campos, ‘Cuando te falte el aire‘. En un format íntim i amb Octavio Serret, de Camins Serret, com a conductor de l’acte, l’escriptora va explicar d’una manera amena i divertida com va idear el llibre. Un thriller mèdic ambientat a Saragossa.

Inspira és eminentment un local gastronòmic i, per tant, no podia faltar una proposta culinària a l’alçada del festival. Dissabte al migdia, Isabel Navarro, l’ànima d’este espai, va preparar un arròs negre, una proposta diferent que va agradar molt i que no descarta incloure en la carta d’estiu. El cartell del FAN a Vall-de-roures va acabar aquella mateixa nit amb un concert de blues i soul. Dos estils musicals molt lligats al món de la novel·la negra. Uge Y Ramón són dos músics que acaben d’estrenar-se com a duo i van acceptar encantats la proposta de participar en el festival amb un concert especial.

Inspira Street Food s’està convertint en un referent de la cultura al Matarranya. Navarro està molt contenta amb la línia que està agafant l’espai, amb una programació cultural potent i regular que fins ara ha inclòs tallers, concerts i festivals reconeguts com l’Ecocine i, ara, el Festival Aragón Negro.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans