Logotips d'organismes oficials

La Freixneda acull un cap de setmana ple de cultura amb el IX concurs de relats ‘Tierra Vacía’

Durant tot el cap de setmana es van organitzar activitats culturals amb l'aigua i la ruralitat com a fil conductor

Video Thumbnail
La Freixneda acull un cap de setmana ple de cultura amb el IX concurs de relats 'Terra Buida'
La Freixneda va viure el cap de setmana passat unes intenses jornades culturals al voltant del lliurament dels premis de la novena edició del concurs de relats 'Tierra Vacía'. Una proposta organitzada des de l'associació Tertúlia Albada i que va començar el divendres, 10 de maig, amb una taula rodon

La Freixneda va viure el cap de setmana passat unes intenses jornades culturals al voltant del lliurament dels premis de la novena edició del concurs de relats ‘Tierra Vacía’. Una proposta organitzada des de l’associació Tertúlia Albada i que va començar el divendres, 10 de maig, amb una taula rodona al voltant de l’aigua. Una qüestió de plena actualitat i tractada des de diferents perspectives, amb la participació de Víctor Viñuales, director d’Ecodes, Tomás Guitarte, diputat de Teruel Existe, i Carlos Tundidor, enginyer, escriptor i organitzador de l’event. Seguint el fil conductor de l’aigua, dissabte al matí es va fer una excursió pel riu Algars, i a la tarda, el plat fort, amb el lliurament de premis ‘Tierra Vacía’.

El Centre Sociocultural de la localitat es va omplir per acollir l’acte, on van acudir els principals guanyadors del certamen, provinents de diferents punts del país. El primer premi se’l va emportar Asunción Porta amb el seu relat titulat ‘Olvinde’. L’escriptora, encantada amb el reconeixement, va assegurar que “el premi és una motivació enorme”. Porta va destacar la temàtica del certamen: ‘els pobles i la vida rural’, ja que per la seua trajectòria vital, coneix de primera mà què és la despoblació, un fet que ha transmès amb emoció en el relat guanyador. El segon premi va ser per a Mariano De Merr i el tercer va ser per a Elena San José. Mayte Tesa va ser reconeguda amb el premi especial dels socis de Tertulia Albada.

En total, en esta edició van rebre més de 200 manuscrits i amb els 43 millors han editat la publicació ‘Pedacicos de aire fresco’. El llibre, del qual n’estan molt orgullosos i satisfets des de l’associació, es va presentar durant l’acte. Carlos Tundidor el definia així: “és una publicació que inclou relats molt diversos i de qualitat. És una edició bonica i única; a més, cada text va acompanyat amb un dibuix personalitzat”.

En esta edició del concurs també van voler participar els alumnes del CRA Alifara, que inclou els pobles de la Freixneda, la Portellada, Ràfels i Valljunquera. Els xiquets i xiquetes van fer redaccions i dibuixos sobre l’aigua i entre tots els treballs van destacar els d’Ainielle, Izán, Irene, Saül, Júlia, Emma i Uxue, encara que tots van ser reconeguts amb un petit obsequi pel seu esforç.

L’acte va ser amenitzat amb un recital de guitarra a càrrec de Rubén Jiménez. I la jornada va acabar a la nit amb un concert a la plaça amb Jazz Friends Trio.

Escolta el programa de Ràdio Matarranya amb les entrevistes que vam fer durant la celebració de les jornades de ‘Tertulia Albada’, que van aterrar a La Freixneda. A Carlos Tundidor, organitzador, i Asun Porta, que va ser la guanyadora del concurs de relats ‘Tierra Vacía’. També una canço de l’actuació de Rubén Jiménez.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans