Logotips d'organismes oficials

Passión Vega, l’estrella del Festival de los Castillos, actuarà a Vall-de-roures

Tretze fortaleses aragoneses acolliran este estiu més de 40 propostes culturals

La setmana passada es va presentar el programa complet del festival. Foto: NDM

El Festival de los Castillos arrenca la setena edició amb 13 fortaleses aragoneses que conformaran el circuit este estiu. Del 6 de juliol a l’1 de setembre, castells destacats de la comunitat seran l’escenari per a un ampli programa cultural. Entre els castells participants hi ha el de Vall-de-roures, que acollirà tres actuacions, el 2, 3 i 4 d’agost. La música serà la protagonista en esta edició, encara que no oblidaran les noves tendències, la dansa i el teatre en una programació amb més de 40 espectacles. Un dels més destacats serà precisament el que arribarà fins a la capital del Matarranya, serà l’actuació de Pasión Vega amb el seu espectacle ‘Lorca Sonoro’, el dissabte 3 d’agost. El pati d’armes del castell acollirà la reconeguda artista, que recorrerà el mapa sonor de Federico García Lorca pels camins de la música i la paraula. Però el festival a Vall-de-roures ja arrancarà divendres amb l’obra de teatre ‘En mitad de tanto fuego‘, d’Alberto Conejero amb Rubén de Eguía en escena. Un muntatge a partir de la Ilíada d’Homer, que apropa al públic esta obra fonamental de la literatura clàssica grega. I tancarà el diumenge 4 d’agost amb l’actuació ‘Los sitios de 1808’ de Baluarte Aragonés. Este espectacle de música i dansa homenatja els protagonistes d’este mític episodi històric.

Ana Belén Molinos com a regidora de cultura de l’Ajuntament de Vall-de-roures va assistir a la presentació del festival i va assegurar que la proposta ho té tot perquè sigui un èxit: “un castell preciós i completament restaurat, acompanyat d’una programació cultural que és meravellosa”. El Festival de los Castillos porta propostes de qualitat a zones rurals on és difícil que arribin este tipus d’espectacles. Així ho explicava Molinos, “este és l’esperit del festival, portar a localitats petites propostes que de normal només trobes a la ciutat”. I, certament, la població local respon, ja que com recorda la regidora, “cada any té més tirada i la gent aprofita l’abonament per als tres dies”. Per la seua banda, Toño Monzón, director del Festival dels Castells, va destacar que “hem seguit apostant per una programació multidisciplinària” i va assegurar que “les diferents propostes ubicades en espais singulars faran les delícies del públic assistent”.

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir de manera anticipada a través de  www.aragontickets.com o a l’oficina municipal de turisme. Els castells participants en la província de Terol seran Vall-de-roures, Albalate del Arzobispo i San Agustín; a la de Saragossa, Grisel, Añón de Moncayo, Alfajarín, Illueca, Mesones de Isuela, Novallas, Jarque de Moncayo i Sádaba; que juntament amb Loarre i Fraga, a Osca, seran els llocs que conformaran este recorregut cultural per antigues fortificacions d’Aragó.

Consulta al web del Festival de los Castillos totes les actuacions, entre les que destaquen la de Santiago Campillo, Idoipe, Alberto Velasco o Carmen Boza.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans