Logotips d'organismes oficials

La pintora Charo Pradas exposa a Queretes

La Fundació Germán López i Marián Sanz acull una mostra del recorregut vital d'esta artista abstracta

Marián López, a l'esquerra, i l'artista Charo Pradas, al costat de una de les seues obres, el dia de la inauguració a Queretes. Foto: F. Camps

La Fundació Germán López i Marián Sanz va inaugurar el passat dissabte una exposició de Charo Pradas. Este espai museístic ubicat a Queretes comptava ja amb obra d’esta artista, atès que encaixa molt bé en el context històric dels anys 80 en què s’ha especialitzat esta galeria. Ara, a més, es podrà veure tota una mostra temporal d’esta pintora terolenca.

La intenció de la Fundació amb estes exposicions temporals és complementar la mostra permanent. Es tracta d’explicar també, que va arribar després dels anys vuitanta i quins fruits han recollit les dècades següents. I en este sentit, Charo Pradas és el cas exemplar d’una pintora que, havent inaugurat als vuitanta el seu currículum, definirà les noves maneres de la dècada següent. El recorregut de l’obra de Charo Pradas, des de finals dels vuitanta fins ara mateix, és la pretensió d’esta breu, però intensa exposició, comissariada per Alejandro J. Ratia, i que brinda l’oportunitat de veure alguns dels quadres més espectaculars de l’artista. Així, es pot veure l’evolució de les seues pintures “òrfiques” dels 90, on s’acumulen circumferències de colors vius. Algunes d’estes les farà servir, més tard, com a base per a altres obres molt personals, superposant taques, formes orgàniques i colors humanitzats.

Esta terolenca compta entre els pintors que van renovar a Espanya la pràctica de la seua disciplina, i destaca per mantenir, alhora, una singular independència i una notable sintonia amb els darrers corrents internacionals, i especialment nord-americans. Això va fer que aparegués a “Noves Abstraccions”, del 1996, una gran exposició produïda pel Reina Sofia, juntament amb els millors pintors abstractes del món. Nascuda a La Hoz de la Vieja (Terol) el 1960, Charo Pradas resideix avui entre Barcelona i Saragossa. La seua primera exposició individual va ser molt primerenca, el 1979, i compta amb un llarg recorregut artístic. Ha participat en nombroses col·lectives i ha exposat en algunes de les galeries clau de les últimes dècades. Ha estat present al Museu de Terol i a la fira ARCO de Madrid. Actualment, la representa la galeria saragossana La Casa Amarilla, espai de les seues últimes individuals.

Esta mostra es podrà visitar fins al 21 de juliol a l’espai de la Fundació Germán López i Marián Sanz, situada al carrer Major de Queretes. L’horari d’obertura al públic és els dissabtes de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h i els diumenges de 10 h a 13 h.

REDACCIÓ

 

Mitjans