Logotips d'organismes oficials

Les arts escèniques ompliran carrers i places de Massalió en una nova edició de la ‘Nit en Blanc’

Enguany, el teatre serà el gran protagonista amb propostes tan espectaculars com 'Shake! Shake! Shake!' o 'Safari', així com el monòleg intimista de Sergi Cervera. La proposta es viurà el 20 de juliol

'La Nit en Blanc' s'ha consolidat com una de les festes d'arts escèniques més potents que trobem al Matarranya i a la província. Foto: M. M. B.

El pròxim dissabte 20 de juliol, els carrers i les places de Massalió s’ompliran d’arts escèniques amb la IX edició del Festival ‘La Nit en Blanc’, organitzat per l’associació la Nit en Blanc de Massalió. Com és habitual en esta iniciativa, al llarg de la tarde i la nit del 20 de juliol es podrà gaudir d’espectacles molt variats. Enguany, els assistents podran xalar amb l’espectacle de teatre de carrer familiar ‘Safari‘, de la companyia La Baldufa, que ha obtingut diferents premis vinculats al contingut educatiu i de caire familiar de les seues creacions. També tindrem la proposta de circ aeri a ritme de música disco amb l’obra ‘Shake! Shake! Shake!‘, de la Cia. Pakipaya, que porte més de 900 representacions a 12 països diferents i que ha sigut reconeguda amb els premis Clap (Tenerife 2012), Mirabilia (Itàlia 2012), Zirkòlika (Barcelona 2012), Miramiro (Bèlgica 2013) i Kremnica (Eslovàquia 2016). La Nit en Blanc seguirà amb l’actuació de l’actriu d’Alcanyís Lydia Vera, que no desvetllarà els detalls de la seua proposta fins als instants previs al festival.

L’edició d’enguany també incorpore la dansa de l’escola ‘Urban Dance Terra‘ de Teruel, que vindrà des de la capital provincial per a fer-nos una exhibició de diferents tipus de ball vinculats a les últimes tendències de la música urbana. El programa inclourà també el to humorístic del reconegut actor català Sergi Cervera, que ha participat en produccions audiovisuals com ‘Polònia’, ‘El Cuerpo en llamas’, ‘La mirada de Fiona’, ‘Hospital Central’ o ‘Tocats pel foc’, entre altres; mentre que la música festiva i ballable la portarà Siderland, que van participar a l’edició 2023 del Benidorm Fest a través de la cançó ‘Que esclati tot‘ i han col·laborat amb Vicco en ‘Nit vuitantera‘. I com no hi ha ‘Nit en Blanc’ sense espurnes, els Diables d’Alguaire seran els encarregats de tancar la festa. Per part de l’organització van detallar que «sempre intentem fer una programació per a tots els públics, en la que cada persona pugue trobar una proposta que li agrado». A la vegada, van manifestar que «encara que cada vegada resulte més complicat poder accedir a espectacles de primer nivell per les limitacions econòmiques d’un festival tan menudet com el nostre, pensem que en esta edició hem aconseguit un cartell espectacular i potser més equilibrat que en edicions anteriors».

En l’àmbit gastronòmic, aquelles persones que compren la polsera del festival (que es pot fer físicament a la Papereria de Massalió, a la seu de la Comarca del Matarranya i a la barra de la Plaça Major el mateix dia del festival; o bé es pot adquirir via bizum al 667539350 i recollir-la a la plaça el mateix dia del festival) podran degustar 5 tapes i 4 vins. Un any més, l’organització ha apostat perquè tots els envasos siguen compostables o reutilitzables. L’entrada als espectacles serà completament lliure, encara que des de l’organització apunten que «amb l’adquisició de la polsera no solament s’accedeix a la degustació de les tapes, sinó que també s’ajude a finançar el festival». Tots aquells que estiguen interessats, poden col·laborar amb este projecte a través de la compra de samarretes i sudaderes de la ‘Nit en Blanc’.

Aquí pots escoltar l’entrevista que hem mantingut amb Yolanda Viver, de l’organització del festival:

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans