Logotips d'organismes oficials

‘Matarranya a Escena!’, un cap de setmana intensiu de teatre, improvisacions, dansa i altres disciplines d’arts escèniques

El taller intensiu té com a objectiu fonamental realitzar una performance per al Festival Matarranya Íntim, a Calaceit

Video Thumbnail
Matarranya a Escena prepara una performance per al Festival Intim
Matarranya a Escena! (MAE!) ha organitzat un taller intensiu de teatre a Calaceit. Un projecte que va néixer amb la finalitat de dinamitzar artísticament els pobles de la comarca recuperant el teatre popular. Amb aquesta iniciativa han creat, de manera conjunta, una performance que veurà la llum en

Matarranya a Escena! (MAE!) ha organitzat un taller intensiu de teatre a Calaceit. Un projecte que va néixer amb la finalitat de dinamitzar artísticament els pobles de la comarca recuperant el teatre popular. Amb aquesta iniciativa han creat, de manera conjunta, una performance que veurà la llum en el Festival Matarranya Íntim. Ester Blanco, una de les organitzadores del taller, explica contenta que “enguany estem super emocionades, perquè del que surti aquest cap de setmana en aquest taller actuarem en directe, en el Matarranya Íntim”.

Durant tot el dissabte i el diumenge al matí els participants en aquest taller han après a connectar amb el seu cos, amb ells mateixos i amb els seus companys d’escenari, “és el concepte en el qual em centraré”, comenta una de les professores i organitzadores del MAE!, Eli Abella. La seva intenció és “connectar amb aquest cos viscut a nivell individual perquè cadascun s’expandeixi i conegui moltes més possibilitats de moviment, i a través del contacte amb altres persones”. En aquest taller es van treballar diferents disciplines com la dansa, el teatre, o expressió corporal, entre altres, amb la intenció de crear i realitzar de manera conjunta una performance. El títol de l’obra és ‘44610: la família de codi postal’ i les organitzadores han decidit basar-se en la Idea del Festival Matarranya Íntim que girarà entorn a la família“. Per a Abella, “la primera relació familiar, que és un mateix, per això el tema del cos a nivell individual, per a passar al col·lectiu”. Una idea que ha agradat i que s’ha pogut comprovar per la gran participació. Blanco afirma que “ha tingut una acceptació increïble perquè al principi vam dir 20 persones, vam haver d’ampliar a 25 participants, i les hem cobert”.

L’estrena de la performance tindrà lloc en el Festival Matarranya Íntim. Un festival itinerant d’arts escèniques. Aquesta edició es realitzarà a Calaceit l’últim cap de setmana de juliol.

Des de l’organització del MAE! tenen la intenció de repetir-ho “cada any en paral·lel amb el Matarranya Intim al poble en el qual es realitzi, nosaltres farem aquest taller i unir-nos sempre amb la seva temàtica, perquè hi hagi un paral·lelisme amb aquest projecte”. Blanco afirma també que “és bo que aquests projectes siguin itinerants perquè l’art i la cultura han d’arribar a tots els racons”.

ISABEL APARICIO
Mitjans