Logotips d'organismes oficials

L’actiu i escriptora Cristina Higueras visita Fondespatla en el marc de l’Aragón Negro

Dins la programació del festival, Fórnols rebrà este diumenge a Daniel Aquillué amb 'Braulio Foz i el seu temps històric'

D'esquerra a dreta, Octavio Serret, Cristina Higueras i Juan Bolea al FAN en l'acte de Fondespatla. Foto: I. A.

Un any més, el Festival Aragón Negro (FAN) torna a fer-se present al Matarranya. Si al llarg del mes de maig es van impulsar diferents activitats a l’Inspira Street Food de Vall-de-roures, este mes de juliol toca el torn a Fondespatla i Fórnols. Este divendres passat, a Fondespatla, es va organitzar un joc de rol en viu amb el nom ‘Algú ha de morir’, mentre que dissabte va ser el torn d’un col·loqui literari amb l’actriu, directora teatral i escriptora Cristina Higueras i la presentació del seu llibre ‘Un assumpte ambigu’.

Un esdeveniment que estava previst a les piscines, però que finalment, i a causa de la pluja, es va traslladar al Cúbic, fet que no va impedir una gran assistència. “M’encanten els actes on el públic pot intervenir”, va afirmar Higueras. Per la seua banda, Juan Bolea, director del festival, va destacar que “Vall-de-roures, Fondespatla i Fórnols són poblacions que tenen una gran història, un gran patrimoni. I quan portem estes grans figures a estos llocs els impressiona molt positivament”. Per a Bolea, este festival “té la vocació de donar a conèixer les belleses de la nostra terra i sobretot d’activar la cultura“. Per això, es fan debats o concursos, entre altres activitats, perquè la gent “es divertisca i aprenga, perquè siga una cultura divertida, entretinguda, formativa, que ens proporcione un plaer i una experiència”.

Un esdeveniment que, segons Octavio Serret, gestor cultural del FAN, “neix com un festival de novel·la negra que ha evolucionat a molt més”, i afegix que és “molt interessant que puga venir algú com Cristina Higueras, Lorenzo Silva, o una Marta Robles”. Per al pròxim 28 de juliol, diumenge, està previst un acte molt especial a Fórnols. En este cas, Daniel Aquillué farà una exposició de Braulio Foz en el seu temps històric. Així ho descriu Serret. “Aquillué parlarà sobre la figura de Braulio Foz, originari de Fórnols i de ‘La Vida de Pedro Saputo’, la seua obra mestra, que ens situa al mapa i a la història universal de la literatura”.

ISABEL APARICIO
Mitjans