Logotips d'organismes oficials

Pasión Vega farà vibrar els murs del Castell de Vall-de-roures amb el seu “Lorca sonoro”

A més, este cap de setmana es podrà veure a la fortalesa "En mitad de tanto fuego" i Baluarte Aragonés amb "Los Sitios 1808"

Este dissabte 3 d'agost, la cantant Pasión Vega presentarà el seu nou projecte, un homenatge al poeta granadí, com a part del Festival de los Castillos. Foto: NDM

Este cap de setmana el Festival de los Castillos trasllada el seu escenari a Vall-de-roures, una de les principals fortaleses d’època gòtica que hi ha a Aragó, i oferirà una programació eclèctica i de gran qualitat del 2 al 4 d’agost.

Desig, guerra, deserció, poder, violència, pàtria… La companyia madrilenya Miramedia Universe presenta “En mitad de tanto fuego”, una obra d’Alberto Conejero en què l’autor compartix amb el públic la bellesa, el misteri i la foscor d’un poema èpic a través del qual dialoga amb la condició humana i enllaça èpoques diverses. Combina veus del passat i del present. Ho fa a partir del personatge de Patroclo, company d’armes d’Aquil·les. Rubén de Eguía protagonitza esta peça amb la direcció musical de Xavier Albertí que és tant una cançó de guerra com un oratori per les víctimes; un poema fosc en què es parla de la violència del camp de batalla, però també de la violència del desig. Eguía ha estat nominat al Premi Max a Millor Actor 2024 i és Premi Godot a Millor Actor de Teatre i Alberto Conejero Premi Godot a Millor Autoria Teatral per aquest muntatge.

Pasión Vega posarà la nota musical al cap de setmana amb el seu Lorca sonoro el dissabte 3 a les 23h. La cantant recorre el mapa sonor de Federico García Lorca pels camins de la música i la paraula.

El diumenge 4 d’agost a les 22 h al pati d’armes del castell estarà el grup de jotes Baluarte Aragonés amb Los Sitios 1808, sota la direcció de Luis Enrique Langarita. Los Sitios de Saragossa van ser un dels esdeveniments més mítics de la Guerra d’Independència i van deixar un gran nombre d’herois i llegendes a la tradició popular, personatges que han servit d’inspiració per a escriptors i compositors. Baluarte Aragonés fa un homenatge als protagonistes d’este moment històric.

REDACCIÓ
Mitjans