Logotips d'organismes oficials

L’Associació de Dones La Pesquera organitza Beseitart

El 21 d'agost Beseit es convertirà en espai artístic a l'aire lliure on exposaran creadors de diferents disciplines

Les dones de l'associació 'la Pesquera' estan al capdavant d'esta iniciativa cultural. Foto: NDM

Les dones de Beseit han fet una crida a artistes i artesans perquè participen de la proposta Beseiart. Un esdeveniment cultural únic que pretén posar en valor el talent local, donar a conèixer el centre històric del poble i recollir fons per a l’Associació de dones. D’esta manera, el dimecres 21 d’agost, els principals carrers del poble es convertiran en un espai d’exposició on s’inclouran diferents disciplines, pintura, escultura, ceràmica, joieria, tèxtil… i també altres disciplines com poesia o música. La presidenta de La Pesquera, Eli Díez, explica que “la idea de Beseitart és compartir el talent a través d’exposicions, tallers, xerrades i venda i d’esta manera promoure la nostra riquesa artística i donar a conèixer el poble”.

Des de l’associació estan molt contentes amb la resposta que està tenint la proposta, ja que fins a la data ja s’han compromès a participar 17 artistes. L’artista local Joana Boix, ‘La Zorrilla’, està també al darrere d’esta iniciativa i ha ajudat a moure la xarxa d’artistes del territori. Des de l’organització van escollir fer-ho durant l’estiu, el temps de màxima afluència de visitants i veïns de segona residència al poble, per aconseguir la major de repercussió. A més, Díez afegix que “artistes que tenen casa aquí i que venen cada any a l’estiu han abraçat la proposta i també participaran”.

A més d’art també es podrà disfrutar de propostes gastronòmiques. De la mà de les dones de l’associació prepararan les anomenades “galetes de la iaia“. Van recuperar la recepta d’una persona del poble i ara volen posar en valor este dolç. Al febrer van organitzar un taller a través de ‘Fogons de Beseit’ i ara les vendran en un estand junt amb altres productes durant el Beseitart. Tot el que recaptin en la barra els servirà per a continuar promovent activitats de qualitat per a les dones del municipi: tallers, cursos, esdeveniments culturals, entre d’altres. I és que l’objectiu final de l’Associació és organitzar propostes que milloren el benestar de les dones i contribuïsquen a dinamitzar el municipi al llarg de l’any.

La iniciativa cultural obrirà de matí i tarde i es concentrarà pels carrers del centre històric, fent un circuit que passarà per la Llotja, carrer Vilaclosa, Pilar, Palau i la costa del Serrano. Des de l’organització encara són oberts a la participació de nous artistes, els quals es poden posar en contacte a través de les xarxes socials de l’associació.

I és que Beseitart s’espera que siga una festa ben grossa. Tal com conclou Díez: “Beseit es coneix pel seu patrimoni natural, que és molt ric, però té també un gran valor arquitectònic i cultural i amb Beseitart volem donar-lo a conèixer”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans