Logotips d'organismes oficials

Una nova sèrie de Netflix busca extres a Vall-de-roures

El rodatge serà la primera setmana de setembre al castell i necessiten 250 figurants

El càsting s'està duent a terme esta setmana a la seu de la Comarca del Matarranya. Foto: M. Jiménez

La seu de la Comarca del Matarranya acull durant esta setmana, des del dilluns fins al dijous, els càstings per als extres de la sèrie Nero. Una producció francesa  d’aventures i acció de la plataforma Netflix ambientada al segle XVI i que es rodarà en part a Vall-de-roures.

Per a l’ocasió necessiten unes 250 persones. Han de ser homes i dones d’entre 18 i 70 anys, preferentment de complexió prima. Pel que fa a l’estètica no han de dur tatuatges, pírcings o rastes, i els cabells han de ser naturals, sense tints de colors ni metxes i sense talls moderns ni rapats.

Sandra Sánchez, la directora de càsting, explica que actualment és difícil trobar perfils de gent sense tatuatges, pírcings i amb els cabells naturals, però per ambientar una producció d’època és el que necessiten. I és que Nero seguirà les peripècies d’un sicari al servei d’un noble àvid de poder. La història transcorre pel sud de França, una terra en crisi perquè fa tres anys que està patint una greu sequera. Precisament, una temàtica de plena actualitat a la nostra zona.

El rodatge ja està en marxa, han estat treballant un mes i mig als estudis Ciudad de la Luz d’Alacant, han gravat al Castell de Sant Ferran a Girona i ara els queda Tarragona, Santes Creus i Vall-de-roures. Segons apunta Sánchez, “aquí el rodatge serà durant la primera setmana de setembre“. I es concentrarà al centre històric, en concret, a la zona del castell.

El gruix del càsting prové de França i comptarà com a protagonista amb l’actor Pio Marmaï, prou conegut en territori francès. Ara busquen principalment figurants, és a dir, persones sense text, ja que com apuntava Sànchez, “el càsting important ha vingut tot de França”.

Fins a la data ja s’han inscrit per al càsting les 250 persones que necessiten, però en busquen més per afinar al màxim el perfil. Aproximadament, el 50% de les persones que s’han apuntat són de la comarca o de zones properes, i la resta son gent que ve majoritàriament de Saragossa, Barcelona o Valencià.

Eva Lucía Nervión ha estat una de les primeres a passar pel càsting de Vall-de-roures. Ha vingut a provar sort des d’Alcanyís, i no és nova en estes feines. Precisament, va participar com a extra en el rodatge d’Un hipster en la España Vacía que va tindre lloc a Fondespatla ara fa poc més d’un any. D’esta experiència Nervión es va emportar un molt bon record, sobretot “pel bon ambient, els riures i la gent”, i per això vol repetir. La figurant també recorda les llargues sessions de rodatge, “et fan gravar moltes seqüències i repetir-les, i després ells munten el que consideren”. Jo vaig sortir en dos plans i és molt graciós veure’t”, apunta Nervión.

La directora de càstig anima a tothom a participar, “que vinguen perquè viuran una experiència diferent i veuran com es treballa en el cine i en les sèries de televisió des de dins”. Per a apuntar-se cal inscriure’s a través del següent web: https://www.inscribirme.com/castingvalderrobres. Les proves es fan de 10 a 13 h i de 17 a 19 h fins este dijous a la segona planta de la seu comarcal a Vall-de-roures. El treball és remunerat i fan contracte amb alta a la Seguretat Social.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans