El castell i l’església tornen a l’època medieval per acollir el rodatge de la sèrie Nero
Durant la setmana passada el conjunt arquitectònic de Vall-de-roures va estar tancat al públic per una gravació audiovisual
La setmana passada, el castell i l’església de Vall-de-roures van tancar per acollir la filmació de part de la sèrie Nero. Una producció francesa ambientada a l’edat mitjana i que narra les peripècies d’un sicari al servei d’un noble àvid de poder. La història transcorre pel sud de França, una terra en crisi perquè fa tres anys que patix una greu sequera. Precisament, una temàtica de plena actualitat a la nostra zona.
A finals d’agost, a la seu de Comarca es va fer un càsting per buscar més de 200 figurants per als rodatges al Matarranya. A estes proves es van presentar un bon nombre de veïns del territori i també s’hi va acostar gent de Saragossa i Terol, i de les comunitats limítrofs de Catalunya i País Valencià. De l’enregistrament se’n sap poc, ja que es va mantenir en secret. Però durant els dies de gravació, al voltant del complex monumental, es va veure un gran moviment de personal i material tècnic. I el dijous de la setmana passada van ser convocats el gruix d’extres. De fet, aquell dia, curiosos i visitants que es van acostar pels voltants de l’espai de rodatge van poder veure una estampa singular, els actors i figurants vestits al detall amb robes d’època.
El director de la Fundació Valderrobres Patrimonial, Manuel Siurana, va explicar que “el castell apareixerà a la sèrie, però no com el de Vall-de-roures, sinó que tindrà un altre nom”. La sèrie s’ambientarà també en altres monuments reconeguts com el Monestir de Santes Creus a Tarragona. Siurana va apuntar que el castell de Vall-de-roures, a més a més de ser “molt bonic i impressionant, té les sales com eren fa 500 anys i això fa que siga relativament fàcil adaptar l’espai per a produccions d’estes característiques”.
Per part seua, l’alcalde de la localitat, Carlos Boné, va destacar d’esta producció audiovisual la seua importància com a forma de promoció del poble i la comarca. “Érem els grans desconeguts de la província, i iniciatives com estes, que permeten donar a conèixer el nostre territori i el seu impressionant patrimoni arquitectònic i natural, han de ser benvingudes”.
El rodatge d’esta producció arriba ja a la seua fi. Les últimes escenes que es gravaran a territori espanyol seran a Lleida i fins allí sembla que també es desplaçarà algun veí del Matarranya per fer de figurant. Finalment, la producció tornarà de nou a França. Per a veure algun dels veïns de Beseit, Pena-roja, Vall-de-roures o Queretes, que van participar com a extres a la sèrie haurem d’esperar a l’any que ve, quan està previst que s’estreni la serie a la plataforma Netflix.
MARTA JIMÉNEZ