Logotips d'organismes oficials

L’ermita gòtica de la Marededeu de la Font, escenari escollit per albergar el ‘Matarranya Íntim’ de tardor

Uns 50 espectadors van assistir a 'La Torre del Silenci', una potent obra dirigida per Sònia Alejo i Paco Zarzoso i interpretada pel tàndem Pep Ricart i Àngel Fígols

Moment de la interpretació de 'La Torre del Silenci', al santuari de Pena-roja. Foto: R. Lombarte

L’ermita gòtica de la Marededéu de la Font de Pena-roja ha segut l’escenari triat per a albergar el Matarranya Íntim de tardor. Després d’onze edicions de sòlid recorregut, i amb la finalitat de desestacionalitzar la seua programació i dur propostes artístiques de qualitat al món rural més enllà de l’estiu, la direcció del Matarranya Íntim va presentar el passat 6 d’octubre la peça teatral La Torre del Silenci. Es tracta d’una obra dirigida per Sònia Alejo i Paco Zarzoso i interpretada per Pep Ricart i Àngel Fígols que van gaudir uns 50 espectadors en un espai únic. El tàndem format per Ricart i Fígols, amb un guió pulcre, mordaç, molt valencià, va emocionar el públic assistent. Una peça que parle de la fraternitat, de la cura i el valor de les coses. Després de vint-i-cinc anys d’absència d’un dels protagonistes, la mort de la mare farà retrobar dos germans al voltant d’un pernil, un galliner i molt de vi.

Sobre l’escenari, dos bèsties de la interpretació. Per un costat, Pep Ricart, a qui vam tindre l’oportunitat de veure fa pocs mesos a Querencia, una de les peces més celebrades de l’última edició del ‘Matarranya Íntim’ viscut a Calaceit, amb un diàleg preciós i potent entre una reputada actriu de teatre i un crític de tauromàquia. A ‘La Torre del Silenci’, Ricart represente la ruralitat, la pausa, el conformisme, el compromís i la tradició, davant la seua antítesi, personificada per Àngel Fígols, i que represente el món urbà, el ritme vertiginós, l’èxit, l’individualisme i la modernitat. Una peça potent, a dos úniques veus i que jugue amb les emocions mundanes, barrejant moments de tensió amb episodis summament còmics. A l’obra de teatre, que es podia accedir per un mòdic preu de 5 euros, van assistir veïns procedents de diferents racons de la comarca. La intenció del festival és seguir duent propostes fora de la temporada d’estiu.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans