Logotips d'organismes oficials
blank

Les escoles de música del territori reprenen la activitat presencial

L'escola de música de Calaceit oferirá classes online als alumnes de pobles veïns

Setmana solidària de l'escola de musica de Calaceit. | Foto: NDM

Les classes de les escoles de música del Matarranya inicien un nou curs. Un curs que seguirà el seu transcurs habitual quant a modalitat de les classes però que haurà de modificar les mesures conforme a les establides per a la prevenció de la COVID-19 en la majoria de centres.

L’ús de gels, la desinfecció de calçat i la desinfecció de material entre classes són algunes de les mesures que adopta el pla de contingència de les escoles. Els alumnes s’encarregaran de portar a les sessions els seus propis instruments. En el cas dels instruments de percussió i piano seran desinfectats amb productes específics després de cada classe i la mascareta serà obligatòria en totes les classes sense instruments de vent i, en aqueix cas, els alumnes hauran de col·locar-se-la en el moment en què no els facen sonar. Així ho faran les escoles de Calaceit, Vall.de-roures i Queretes a partir d’esta setmana.

El centre de Calaceit oferirà també educació online per als alumnes de les localitats veïnes com Batea o Valdealgorfa. De fet, l’escola va continuar amb les lliçons online durant la pandèmia, “no sols per ensenyament, sinó també com a labor social”, va assegurar Eva María Abas, directora de l’escola de música de Calaceit. Les classes van servir com a aprenentatge musical i com a moment de reunió virtual entre els xiquets de l’escola.

Els ensenyaments col·lectius com el llenguatge musical seguiran avant amb les mateixes agrupacions que altres anys a causa de les seues reduïdes dimensions. Les bandes de música i les classes de cor de Vall-de-roures de moment no es duran a terme durant este primer trimestre. “Seguirem les mesures que rebem de part dels conservatoris i esperarem a després de Nadal per a decidir si comencem en estes activitats”, va explicar José Miguel Roig, director de l’escola. La Banda Musical Francisco Turull de Queretes sí que començarà en esta activitat, seguint amb els protocols i prenent les mesures establides. Les reduïdes dimensions de la banda, que aglutina tan sols a unes 15 persones, permetran complir amb els aforaments. “Encara que quant al cor som uns pocs més, esperem poder començar amb total normalitat”, va dir Chema Comte, director de l’Associació Musical Francisco Turull de Queretes.

Cas a part és l’escola de música de Pena-roja de Tastavins, que, de moment, no ha confirmat el començament d’este curs. De fet, les classes presencials que s’han desenvolupat durant el mes de setembre van ser les corresponents amb el temari que no van poder abastar durant els mesos de pandèmia. La previsió és que les classes comencen durant el mes d’octubre.

Les audicions, trobades nacionals i festivals de final de curs de moment no s’inclouen en els plans de les escoles que “ens adaptarem segons es donen les circumstàncies i actuarem conforme a elles”, va admetre la directora de l’escola de Calaceità. “És un any estrany, hem de ser conscients d’això i requerirà un esforç per part de totes les famílies”, va afegir.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank