Logotips d'organismes oficials

Els alumnes de segon de batxillerat tornen avui a les classes presencials de l’IES Matarraña

El factor determinant per a la decisió ha sigut la preparació de cara a la prova d'accés a la universitat

L'inici de curs solament acollie a alumnes dels primers cursos d'ESO i cicles formatius. | Foto: NDM

L’alumnat de 2n de Batxillerat ha tornat als centres educatius de manera presencial. Una incorporació que s’ha fet efectiva este mateix matí a l’IES Matarraña de Vall-de-roures. Els alumnes de l’últim curs que s’impartix en el centre podran atendre les classes presencials de totes les matèries, seguint la mesura comunicada pel Govern d’Aragó.

Este mateix matí els alumnes de la modalitat de Ciències o Tècnic i del batxillerat Social o Humanístic han tornat al centre. Davant la decisió, “hi ha hagut alumnes que preferien la modalitat online i molts ens han comunicat que els funcionava millor la presencialitat”, va explicar José Ramón Guarc, director del centre. Els temps de dedicació i la responsabilitat individual són claus per a l’ensenyament online.

Fins al moment els grups d’este nivell acudien al centre de manera alternada, separant als alumnes en dos modalitats, online i presencial, que alternaven segons els dies de la setmana. “Cada dos setmanes completaven una setmana d’educació presencial”, va afirmar Guarc. L’IES Matarraña anteriorment ja havia sol·licitat l’educació presencial seguint amb les recomanacions de ràtios màximes de 22 alumnes per aula. En este sentit, el centre compta amb un total de 21 alumnes en la formació.

El factor determinant per a la decisió ha sigut la preparació de cara a la prova d’accés a la universitat, que va ser en el seu moment el motiu pel qual no es va permetre al centre de Vall-de-roures realitzar l’educació presencial. “Ho van rebutjar considerant que beneficiaria als nostres alumnes de cara a les proves i no comptarien amb les mateixes condicions”, va assegurar el director.

Fins al moment l’IES Matarraña tan sols acollia la formació presencial dels alumnes dels cicles formatius i primer i segon curs de l’Educació Secundària Obligatòria, el que ha obligat a reestructurar a l’alumnat per a complir amb les mesures de seguretat.

La volta a les aules va ser comunicada el mes de setembre passat pel conseller d’Educació, Cultura i Esport, Felipe Faci, qui va destacar que esta decisió ajudarà l’alumnat a preparar l’Avaluació d’Accés a la Universitat (EVAU), les proves de la qual regularitzarà en pròximes dates el Ministeri d’Educació. “El risc zero no existix, però es demostra que els centres educatius aragonesos són llocs protegits. Els casos que ens hem trobat a les aules no són alts i estan en sintonia amb la resta del país. A més, és tranquil·litzador que s’haja pogut certificar que els contagis provenen de fora dels col·legis”, va manifestar.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank