Logotips d'organismes oficials

Projecte interdisciplinari per tractar l’obra i figura de Dickens a l’Institut

S'ha treballat des de les assignatures de Llengua Castellana, Anglés i Geografía i Història

Imatges del comic que han editat en l'assignatura d'Anglés

L’institut de secundària “Matarranya” ha estat treballant al voltant de l’autor britànic Charles Dickens a les assignatures de Llengua Castellana, Anglés i Història en una proposta educativa en la qual s’ha treballat amb aquest autor des de diferents vessants. El centre sol plantejar projectes d’innovació que consisteixen a treballar de forma cooperativa o per projectes educatius. Tal com apuntava la professora d’anglés, Ana Estopiñá, “la majoria de professors del centre formem part d’aquests projectes, i, se’ns va ocórrer poder treballar abans de Nadal amb Charles Dickens de forma interdisciplinària en diferents assignatures”.

L’objectiu és treballar en tres asignatures diferents al voltant de l’autor britànic i escriptor del ‘Cuento de Navidad’, Charles Dickens. Així en Llengua Castellana es va treballar didàcticament amb la lectura de l’obra. Des de l’assignatura d’Història es va estudiar i analitzar l’època en la qual va viure l’autor amb la Revolució Industrial al segle XVIII, mentre que des d’Anglés es va contribuir amb la creació d’un còmic que representa la història llegida a l’assignatura de Llengua Castellana.

Ana Estopiñá comentava que “per als alumnes és molt bo perquè veuen una relació didàctica entre diferents matèries i el fet de treballar una mateixa qüestió de formes diferents els ajuda també a comprendre d’una manera millor tots els conceptes i a veure que les assignatures es poden complementar amb la lectura en Llengua Castellana, visualització de la pel·lícula en versió original i creació del còmic en Anglés i contextualització de l’època en la qual va viure Charles Dickens en Història”.

Des de les diferents assignatures, el professorat va fer fotografies de totes les activitats i s’ha plastificat el còmic, que es guardarà a l’IES Matarranya. A més es publicaran les fotografies a la pàgina web de l’institut.

A Ràdio Matarranya es poden escoltar cada dia tots els “Cuentos de Navidad” fets per cada grup d’alumnes i que han estat treballats de forma cooperativa. Els grups van preparar històries diferents i hi ha molta il·lusió des del centre que els contes agraden als oients de Ràdio Matarranya. Un treball que ha estat realitzat pels alumnes de 2° d’ESO que s’ho han passat d’allò més bé amb aquest projecte educatiu al voltant de Charles Dickens.

Pots escoltar el primer compte a partir del minut 49. També a Ràdio Matarranya podràs escoltar dia a dia un compte, i el divendres al INFO INSTI tots.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank